Nuorena kuolleen näyttelijäkaunottaren isä vaatii uutta tutkintaa

15.01.2012 16:18 - Eeva Rajala

Nuorena menehtyneen Hollywood-tähti Brittany Murphyn isä on nostanut kanteen sekä Los Angelesin poliisilaitosta että paikallista kuolinsyyntutkijatoimistoa vastaan.

Angelo Bertolotti, Murphy biologinen isä, vaatii että Murphyn kuolinsyy tutkittaisiin uudelleen. Hän vaatii muun muassa tahoja tekemään ylimääräisen myrkkytutkimuksen, johon otettaisiin koepaloja Murphyn hiuksista. Bertolottin mukaan aikaisemmat tutkimukset olisivat olleet vaillinaisia ja täten kuolinsyyn julkistaminenkaan ei pidä paikkaansa.

Virallisen raportin mukaan Murphyn kuolinsyynä olivat keuhkokuume, anemia sekä liiallinen reseptilääkkeiden käyttö. Murphyn aviomies Simon Monjack kuoli vain viisi kuukautta myöhemmin. Hänenkin kuolinsyyksi merkittiin keuhkokuume ja anemia.

- Vuosia tyttäreni liian varhaisen kuoleman jälkeen, myrkkytutkimusta hänen hiuksistaan ei ole vieläkään saatu valmiiksi. Tässä kohtaa pyydän oikeutta puuttumaan asiaan, jotta saisimme tulokset. Brittanyn hiukset ja kudosnäytteet olivat menossa tuhottavaksi, mutta sain pelastettua ne, jotta ne voidaan vihdoin tutkia. En aio levätä ennen kuin tyttäreni liian aikainen kuolema tutkitaan kunnolla. Näin ei ole tapahtunut vielä, Bertolotti kertoo tiedotteessaan.

Bertolottin mukaan Murphyn hiusten tutkinnasta saattaa käydä selville, että kuolinsyynä olikin myrkyllinen homesieni. Murphyn äiti Sharon Murphy käy samaan aikaan taistelua Los Angelesin korkeimmassa oikeudessa, sillä Murphyn perhe ei ostohetkellä tiennyt, että Brittanyn ja Simonin asuttamassa asunnossa oli homeongelmia.

Brittany Murphy kuoli kotonaan lyyhistyessään kylpyhuoneessa joulukuussa vuonna 2009. Hänet muistetaan parhaiten muun muassa elokuvista Just Married, 8 Mile ja Sin City. Murphy oli kuollessaan 32-vuotias.

Lähde: Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat