Huippukäsikirjoittaja, tekisitkö elokuvan Niinistöstä vai Haavistosta?

24.01.2012 14:15 - Eeva Rajala

Tasavallan presidentti Tarja Halosesta dokumenttielokuvaa parhaillaan tekevä Aleksi Bardy kertoo Voicelle, kummasta presidenttiehdokkaasta hän mieluummin tekisi elokuvan, Sauli Niinistöstä vai Pekka Haavistosta. 

- Nuo ovat vaikeita hahmoja molemmat sen takia, että ne ovat hyvin kontrolloituja. Halosen erityisansio dokumenttielokuvan tähtenä on se, että hän on aika impulsiivinen: tulee enemmän materiaalia ja hän ilmaisee kehon kielellään ja äänen painoillaan paljon enemmän tunteita kuin tähän asti on nähty Haavistolta tai Niinistöltä, Bardy pohtii.

Huippukäsikirjoittajana tunnettu Bardy kuitenkin näkisi Haaviston elämässä enemmän materiaalia elokuvan tekoon.

- Onhan Haavisto ilmeikkäämpi kuin Niinistö, että siinä mielessä. Ja ehkä hänen elämänsä ja elämäntarinansa ja tekonsa ovat mielekkäämpiä. Sikäli valinta voisi mennä sinne, ohjaaja-käsikirjoittaja pohtii.

Bardy kuitenkin sanoo, että jokainen ihminen on laulun arvoinen, ja myös Niinistön hyvinkin kontrolloiduissa ilmeissä näkyy "kaikki halkeamat silloin, kun niitä tulee," joten hänestäkin varmasti saisi hyvän dokumenttielokuvan aikaiseksi.

Aleksi Bardy tekee parhaillaan ohjaajan ominaisuudessa Tarja Halosesta kertovaa Rouva presidentti -elokuvaa, joka saa ensi-iltansa maaliskuussa. Elokuvaa kuvataan aina maaliskuuhun asti, kun presidentin tehtävät siirtyvät joko Niinistölle tai Haavistolle. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat