Voisiko järkyttävä uutuuselokuva tapahtua todellisuudessa?

20.03.2012 22:00 -

Perjantaina ensi-iltaan tulevassa Nälkäpeli-elokuvassa pääosaa näyttelevän Jennifer Lawrencen mielestä karmivan trilogian tapahtumat eivät ole kovin kaukana todellisuudesta.

Susanne Collinsin kirjoittama Nälkäpeli-trilogia kertoo luonnonkatastrofin jälkeiseen Amerikkaan syntyneestä Panem-nimisestä yhteiskunnasta. Asukkaiden viihdykkeeksi Panemissa pelataan todellista peliä, johon valitut nuoret kilpailijat taistelevat kuolemaan asti toisiaan vastaan.

Lawrencen mielestä yksi kiistellyn elokuvan tarkoituksista on tuoda esille väkivaltaisen televisioviihteen lieveilmiöitä. Nuori näyttelijätär kertoi Parade-lehden haastattelussa kyse olevan vakavasta ilmiöstä, joka ei ole kovin kaukana fantasiasta.

- Kirjat näyttävät meille karmaisevaa peilikuvaa: tällainen yhteiskunnastamme tulee, jos totumme traumaattisiin asioihin ja meistä tulee turtia toistemme tuskalle.

Lawrence jopa löysi elokuvalle vastineen tosielämästä kun hän vertasi Nälkäpeliä Kim Kardashianin eron televisioimiseen.

- Katsoin Kardashianin tytön eroavan telkkarissa. Se on tragedia kelle hyvänsä, mutta silti sitä käytettiin viihteenä ja me vielä katsomme sitä, Lawrence päivitteli.

Lähde: Parade

Kilpailut

Uusimmat