Odotettu toimintaelokuva teattereihin vuosia myöhässä

02.05.2012 14:45 - Eeva Rajala

Perjantaina teattereihin saapuu zombie-elokuva, jonka piti saada ensi-iltansa jo vuonna 2008.

Marko Mäkilaakson ohjaama toiminta/kauhufantasia War of The Dead - Stone's War on jäänyt aikataulusta neljä vuotta muun muassa rahoitusvaikeuksien vuoksi. Mäkilaakso kertoo Voicelle, että iso unelma tulee toteen elokuvan saadessa ensi-iltansa.

- Tämä on ensimmäinen pitkä elokuvani ja vihdoinkin levityksessä. En osaa edes kuvailla sitä, se on outo tunne. Etenkin, kun tämä on ollut valtava show, että tämä on saatu ulos. Onhan tässä aika hyvä fiilis, Mäkilaakso hehkuttaa.

Mäkilaakson mukaan nyt katsotaan, löytääkö elokuva yleisönsä. Ohjaajan mukaan elokuva saa kriitikoilta tietenkin yhtä tai kahta tähteä, mutta ne täytyy miehen mielestä vain unohtaa. Mäkilaakso myöntää, että näiden odotusvuosien aikana epätoivoisia hetkiä oli ja paljon, mutta hän ei kuitenkaan missään vaiheessa menettänyt toivoaan kokonaan.

Elokuvan yksi päätähdistä Samuli Vauramo kertoo, että prosessi saada elokuva vihdoin teattereihin oli tuskien taival voittoon.

- Kun elokuva myöhästyi ensi-illastaan, taisin Markolle sanoa, että "Tämä tulee joskus keväällä 2011". Eli minua voi syyttää, olen ilmeisesti manannut tämän elokuvan viivästymään, Vauramo selittää.

Ohjaajan tapaan Vauramokin oli toiveikas elokuvan ensi-illasta, eikä hän uskonut War of the Deadin katoavan tai jäävän hyllyyn.

- Aina kun tuli jotain pientä, että nyt tehdään jälkiäänityksiä, niin mentiin vähän eteenpäin. Sitten kun elokuva sai vihdoin maailman ensi-iltansa minun 30-vuotispäivänäni, niin ajattelin, että tässä oli jotain tarkoituksen omaista.

Elokuvassa amerikkalaisten ja suomalaisten sotilaiden treenattu valiojoukko hyökkää vastustajan bunkkeriin. Homma menee kuitenkin pieleen, ja joukko joutuu vetäytymään takaisin. Valiojoukkoa kohtaa hyökätään ja hyökkääjinä ovat samat sotilaat, jotka he juuri hetki sitten tappoivat. Elokuvassa näyttelevät Vauramon lisäksi muiden muassa Mikko Leppilampi, Andrew Tiernan, Antti Reini ja Jouko Ahola. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat