IS: Suomalainen pokeritähti lähtee avaruuteen

24.08.2012 07:45 - Eeva Rajala

Suomalainen pokeritähti on viikko sitten maksanut avaruuslennon itselleen, kertoo Ilta-Sanomat.

Pokeriammattilainen Jens Kyllönen maksoi matkastaan 160 000 euroa ja mies pulitti koko rahan kerralla viikko sitten. Maksun pitäisi taata miehelle pääsy 500 ensimmäisen avaruusturistin joukkoon.

- Avaruus on aina kiehtonut minua. Kun tuli mahdollisuus päästä kokeilemaan avaruuslentoa ensimmäisten joukossa, tartuin tilaisuuteen, Kyllönen kertoo Ilta-Sanomissa.

Vielä avaruusmatka ei kuitenkaan ole ajankohtainen, sillä lentojen järjestäjä Virgin Galactic vasta testailee kalustoaan. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, ensimmäiset avaruusturistit pääsevät matkaan ensi vuoden loppupuolella tai vuonna 2014.

Yhdelle avaruuslähdölle osallistuu kaksi pilottia ja kuusi matkustajaa. Matka ulottuu noin 115 kilometrin korkeuteen, jossa matkustajat saavat kellua painottomassa tilassa muutaman minuutin ajan. Reissun hintaan kuuluu matkan lisäksi muutaman päivän koulutus avaruuskeskuksessa Yhdysvalloissa. Muuta valmistautumista tai painottomaan tilaan totuttelua matka ei kuulemma vaadi.

- Matkalle osallistumiseen ei ole mitään fyysisiä vaatimuksia. Jopa vanhat ja huonossa kunnossa olevat pääsevät reissuun, Kyllönen sanoo.

Kyllösen lisäksi kaksi muuta suomalaisturistia on lähdössä avaruuteen. It-alalla työskentelevä Vesa Heilala osti matkan 2,5 vuotta sitten ja on myös 500 ensimmäisen joukossa. Kolmas suomalainen lähtee avaruuteen vasta myöhempien lähtijöiden kanssa, sillä hän on maksanut matkasta vasta 10 prosentin etumaksun.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat