Harkitsetko laulukilpailuun osallistumista? Lue Idols-voittajan vinkit

04.02.2015 19:15 - Senni Loikala

Esikoislevyään työstävä artisti Mitra Kaislaranta antaa neuvoja heille, ketkä harkitsevat osallistumista Idolsiin tai muihin laulukilpailuihin.

Mitra Kaislaranta, 22, tietää millaista on olla mukana televisioitavassa laulukilpailussa. Hän voitti Suomen Idolsin vuonna 2013 ja kysyimme Kaislarannalta, millaisia neuvoja hän antaisi vastaaviin kykykilpailuihin mukaan lähteville.

- Ihan ykkösasiana on miettiä, miksi sinä sinne kilpailuun lähdet. Ykkösmotiivina pitää minun mielestäni olla se, että haluat tehdä musiikkia, Kaislaranta sanoo.

Idols ja muut samankaltaiset ohjelmaformaatit pistävät osallistujat usein koville. Kokemus voi olla henkisesti ravisteleva. Siihen myös Kaislaranta kehoittaa varautumaan.

- Kärsivällisyys on tärkeää ja että muistaa, mistä tulee ja luottaa omaan näkemykseen ja sydämen ääneen. Täytyy myös olla itsevarmuutta tehdä asiat omalla tavalla.

Negatiivinen palaute

Kykykilpaluissa kokelaat saavat monesti kuulla myös negatiivista palautetta suorituksistaan. Idols-voittaja kertoo omasta tavastaan suhtautua risuihin.

- Itse suhtaudun siihen sillä tavalla, että kaikilla ihmisillä on mielipide kaikista asioista. Koskaan ei voi kaikkia miellyttää, eikä tarvitsekaan, Kaislaranta sanoo.

Artisti suosittelee keskittymään positiiviseen energiaan, koska se näkyy ulospäin. Jos niin ei tee, negaatiot tarttuvat ihmisiin.

- Enemmän kannattaa miettiä positiivisia asioita elämässään, itsessään ja ympärillään, Kaislaranta tiivistää.

Lisäksi Kaislaranta suosittelee pysymään kaukana netin keskustelupalstoilta.

- Jos joku sinusta kirjoittelee, niin en ainakaan tietoisesti menisi etsimään, että mitäköhän lokaa minusta nyt on heitetty.

Seuraava artikkeli: Idols-voittaja kertoo mielipiteensä ihmisten nöyryyttämisestä kykykilpailuissa

Kilpailut

Uusimmat