Suomalaisradiot yhdistivät voimansa ison asian vuoksi - myös Voicella erikoislähetys perjantaiyönä

13.02.2015 09:00 - Noora Suomalainen

Perjantain ja lauantain välisenä yönä 13.2.-14.2. kaupalliset radiokanavat taistelevat yksinäisyyttä vastaan. Jokainen tavallaan, yhteisen asian puolesta.

Voicella juonnettu yölähetys kuullaan kello 22-02. Livelähetyksen juontavat Voicen Herättäjistä tuttu Samuel Nyman sekä uutistoimittaja ja ihmissuhdekolumnisti Rea Haverinen. Lisäksi neljätuntisessa lähetyksessä kuullaan Voicen muiden juontajien ja eri julkkisten ja asiantuntijoiden kertomuksia hiljaisuudesta.

Yön aikana vastaan otetaan myös kuuntelijoiden puheluita ja kertomuksia yksinäisyydestä ja vinkkejä siitä ylipääsemiseen ja yksinäisyyden kierteen katkaisemiseen.

Lähetys ei kuitenkaan ole itkuvirsi tai surullinen neljätuntinen vuodatus.

- Keskitytään siihen, miten yksinäisyyttä voisi vähentää ja miten olla toiselle ystävä luontevasti ja helposti, Haverinen sanoo.

Yöradiotempaus liittyy kaupallisen radiotoiminnan 30-vuotista taivalta juhlistavaan Hiljaiset-kampanjaan, jossa etsitään keinoja vähentää yksinäisyyttä Suomessa.

- Radio on monen yksinäisen kaveri. Monen ainut kaveri- Ihan tajuttoman mahtavaa, kuinka radiokanavat ovat lähteneet tähän mukaan. Näin suuri määrä luovaa energiaa tulee tekemään ihmeitä, pohtii Hiljaiset-kampanjan alkuperäisen idean kehittänyt Sami Kuusela.

Perjantaiyönä radiolähetyksen pitävät Voice, Nova, Radio Dei ja Nostalgia.

Kilpailut

Uusimmat