Uusi Mr. Gay Finland valittiin: "Nallekarhumainen komeus sulatti tuomariston sydämet"

26.06.2015 08:15 - Rea Tallgren

Kuudes Mr. Gay Finland -kilpailu käytiin torstaina 25.6. ravintola Dtm:ssä.

Tuoreeksi Mr. Gay Finlandiksi on valittu helsinkiläinen 26-vuotias parturi Aku Raita.

- Aku oli kilpailijoista selkeästi monipuolisin. Tuomaristo arvosti hänen aitoa läsnäoloaan haastattelussa, rehtiä lavakarismaa ja anteeksipyytelemätöntä asennetta. Myös Akun nallekarhumainen komeus sulatti tuomariston sydämet, tuomariston puheenjohtaja Mikko Silvennoinen iloitsee.

1. perintöprinssi sekä lehdistön suosikki on 27-vuotias Joonas Nilsson.


23-vuotias Niko Hämäläinen valittiin 2. perintöprinssiksi.

Yleisön suosikiksi tekstiviestiäänestyksen selkeällä äänienemmistöllä valittiin 22-vuotias Jami Riutta.

Vuoden 2015 Mr. Gay Finlandin valitsivat drag queenien rautainen ammattilainen "Divet" Marko Vainio, Salattujen elämien "Aki Nikkisenä" tunnettu näyttelijä Sami Uotila, muun muassa Tuulitunnelista ja Big Brotherista tunnettu Niko Saarinen sekä syksyllä nähtävän uuden Täydelliset venäläiset naiset -tv-sarjan Elena Lukkarinen.
Kilpailun päätuomarina toimi tv-ammattilainen Mikko Silvennoinen.

Raita seurueineen osallistuu lauantaina 27.6. järjestettävään Pride-kulkueeseen dtm-rekalla yhdessä keskiviikkona kruunatun Miss Gay Finland voittajan kanssa.

- Toivoisin että vanhemmat opettaisivat lapsiaan ja toisivat heitä tilanteisiin, jotka ovat mahdollisesti myös heidän omien mukavuusalueidensa ulkopuolella. Kaikkien vanhempien tulisi yrittää näyttää esimerkkiä ja opettaa, ettei ole olemassa pelkästään yhtä ainoaa muottia johon kaikkien vain pitää mahtua, tiivistää tuore Mr. Gay Finland.



Mr. Gay Finland on Helsinki Pride -viikolla järjestettävä kilpailu, jossa valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä.

Kilpailut

Uusimmat