Kuva: Fotolia

Halle Berry avautuu väkivaltaisesta suhteestaan:"En ole päässyt kokemuksista vieläkään yli."

06.11.2015 19:15 - Reetta Haverinen

49-vuotias kaunotar kokee tehtäväkseen tukea muita naisia, jotka ovat joutuneet lyöntien ja iskujen kohteeksi omassa kodissaan. 

Häikäisevän kauniista Halle Berrystä ei uskoisi päällepäin, että väkivalta on ollut läsnä naisen elämässä jo tämän lapsuudesta lähtien:

- Näin vuosia, kun äitiäni lyötiin ja pahoinpideltiin. Tunsin itseni avuttomaksi, kun en voinut tehdä asialle mitään, Berry kertoi Jenesse Center- keskuksen cocktailtilaisuudessa keskiviikkona.

Keskus tukee väkivaltaa kokeneita naisia ja tekee töitä sen eteen, että pahoinpitelyä kokeneet perheet pääsisivät yli rankoista kokemuksistaan.

Muistot, jotka eivät hälvene

Berry lähti mukaan keskuksen toimintaan, koska tahtoi parhaansa mukaan tukea muita väkivaltaa kokeneita naisia. Nainen pystyy taatusti samaistumaan kovia kokeneiden naisten tarinoihin, sillä kaunotar tietää itse varsin hyvin, kuinka kauheaa väkivaltaisessa parisuhteessa eläminen voi olla. Berry ei ainoastaan ole joutunut todistamaan omin silmin äitinsä rankkoja kokemuksia, vaan Berry itse on myös joutunut oman kumppaninsa pahoinpitelemäksi.

Berry avautui kokemastaan parisuhdeväkivallasta jo kymmenisen vuotta sitten, kun hänen poikaystävänsä löi häntä niin kovaa, että Berryn tärykalvo puhkesi. Naisen elämä ei siten ole ollut ruusuilla tanssimista. Berry kokeekin, että Jenesse Centerin toimintaan osallistumalla hän pystyy tarjoamaan apuaan kohtalotovereilleen, mutta myös itselleen:

- Näyttää päällepäin siltä, että olen päässyt yli rankoista kokemuksistani, mutta en ole. Hiljaa mielessäni taistelen näiden asioiden kanssa edelleen. Siten samalla kun autan muita naisia, autan myös itseäni käymään läpi kokemuksiani. Tämä on yksi suurimmista syistä, jonka vuoksi lähdin mukaan keskuksen toimintaan, Berry toteaa.

Väkivallan uhrit tarvitsevat apua

People-lehden mukaan Berry kertoi tilaisuudessa, että hänestä on naurettavaa, kuinka jotkut ulkopuoliset toteavat väkivaltaisessa suhteessa eläville naisille, että mikseivät he vain pakkaa laukkujaan ja jätä miestään.

- Kutsun näitä naisia narkomaaneiksi. Rakkausnarkomaaneiksi. He ovat koukussa kipuun ja lähinnä sen vuoksi, että he ovat kasvaneet tähän ajattelutapaan. Heille ei ole opetettu, että myös he ansaitsevat arvostusta ja kunnioitusta, Berry toteaa.

Berry lisää, että usein väkivaltaiseen parisuhteeseen päätyneet naiset ovat jääneet jo lapsuudessaan vaille aitoa isän- tai äidinrakkautta. Siten naiset tarvitsevat usein ulkopuolista apua, jotta pääsisivät yli vaikeista kokemuksistaan ja irti väkivaltaisesta kumppanistaan. 

On upeaa, että Berry on avoimesti puhunut rankoista, henkilökohtaisista kokemuksistaan ja tahtoo tukea kanssasisariaan. Jos itse olet kokenut parisuhdeväkivaltaa tai tiedät läheisesi elävän väkivaltaisessa suhteessa, älä epäröi hakea apua. Lue lisää parisuhdeväkivallasta ja siitä, minkälaista tukea väkivaltaa kokeneet voivat Suomessa saada Väestöliiton sivuilta täältä.


Lue myös: Nainen teki vaikuttavan videon parisuhdeväkivallan seurauksista - katso

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat