Älä kosi näin! - Katso lista pahimmista kosintavirheistä

07.11.2011 09:00 - Mikko Räsänen

Amerikkalainen nettisivusto listasi seitsemän tyypillisintä kosintavirhettä, joihin miehet syyllistyvät. Aina ei kannata ottaa mallia elokuvista.

Amerikkalainen verkkosivusto Guyism.com listasi seitsemän tyypillistä kosintavirhettä, mihin miehet syyllistyvät.

1. Kihlautuminen raskauden takia
Nyt ei enää olla 50-luvulla, jolloin vahinkoraskauden oli suorastaan velvollisuus mennä naimisiin. Jos parisuhde ei ole sillä tasolla, että mies olisi muuten halukas kosimaan tai menemään naimisiin, on ei-toivottu raskaus huono syy kosinnalle. Naimisiinmeno kun ei muuta suhdetta paremmaksi eikä myöskään saa raskautta katoamaan. Naimisiin kannattaa mennä rakkaudesta eikä velvollisuudesta. Jos rakkaus puuttuu, voi velvollisuudet lasta kohtaan hoitaa muuten eli olemalla läsnä hänen elämässään ja maksamalla elatusapua, jos lapsi asuu äitinsä kanssa.

2. Morsiamen kosiminen
Vaikka Hollywoodin romanttisissa elokuvissa on monesti nähty tilanne, jossa mies kosii naista kirkossa juuri, kun tämä on menossa naimisiin toisen miehen kanssa. Uskokaa suosiolla, että se toimii vain elokuvissa. Jos et ole saanut tunnustettua rakkauttasi aikaisemmin, on tuossa vaiheessa vain hyväksyttävä tilanne ja oltava hiljaa. Toisin tekemällä saatat vain nolata itsesi ja pilata hänen tärkeän päivänsä.

3. Sormuksen piilottaminen ruokaan
Tämäkin temppu toimii yleensä paremmin elokuvissa kuin todellisuudessa. Kosinnan romantiikka katoaa hetkessä, jos morsian on nielaista sormuksen tai lohkaisee hampaansa puraistessaan sormusta.

4. Kosinta hautajaisissa
Läheisen ihmisen hautajaisissa moni alkaa miettiä omaa elämäänsä, sen rajallisuutta ja asioita, jotka haluaa vielä saavuttaa sen aikana. Vaikka tuo pohdinta johtaisi siihen, että mies tajuaa haluavansa naimisiin, ei kosintaa kannata ajoittaa hautajaisiin tai edes samaan päivään. Jos kerran tulette olemaan loppuelämänne yhdessä, voi kosinta odottaa sen aikaa, että surutyö saadaan tehtyä pois alta.

5. Julkinen kosinta
Kosinta on kahden ihmisen merkittävä hetki. Kun mies kysyy naista vaimokseen, on vastaus yksi naisen elämään eniten vaikuttavista päätöksistä. Miksi siis luoda tilanteeseen ylimääräistä painetta esittämällä suuri kysymys ystävien tai sukulaisten nähden? Ja jos mies kosii, toivoo hän luonnollisesti saavansa myöntävän vastauksen siksi, että nainen rakastaa häntä, eikä siksi, että useiden ihmisten tuijottaessa, kokee hän painetta vastata myöntävästi.

6. Kosinta Facebookissa
90-luvulla kauhisteltiin tekstiviestikosintoja ja -eroja. Nykyään valitettavan moni hoitaa nuo asiat Facebookin tai sähköpostin välityksellä. Jotain on pielessä, jos kosintaa ei koe niin tärkeänä, että jaksaisi panostaa siihen vähän enemmän kuin yhden fb-viestin verran.

7. Kosinta ystävänpäivänä
Suomessa ystävänpäivä on perinteisesti ollut ystävien muistamisen juhlapäivä. Viime vuosina tänne on yritetty tuoda amerikkalaista ystävänpäivää, joka keskittyy romanttiseen rakkauteen. Ystävänpäivän varjolla myydään ruusuja, suklaarasioita ja vaaleanpunaisia kortteja. Päivän korniutta ei tarvitse lisätä heittämällä noiden jatkoksi vielä kosinnan.

Lähde: Guyism.com

Kilpailut

Uusimmat