Kuva: AOP

Aleksi Valavuori sai potkut - viestihistoriasta löytyy lisää erikoisia homotwiittejä

27.10.2016 07:45 - Mikko Räsänen

Aleksi Valavuori joutui maksamaan kovan hinnan homoja arvostelevista twiiteistään, kun Espoo United purki hänen työsuhteensa.

Eilisen suuri puheenaihe oli Espoo Unitedin koripallojoukkueen GM:n Aleksi Valavuoren nostama kohu, kun hän julkaisi kaksi homovastaista Twitter-viestiä. Lue aiheesta tarkemmin täällä. Kohu johti nopeasti siihen, että niin Espoo United kuin seuran omistava Jussi Salonoja sanoutuivat irti Valavuoren puheista. Päivän päätteeksi Salonoja ja United-johto kokoontuivat ja päättivät purkaa Valavuoren työsuhteen. Valavuoren päivä muuttui entistä huonommaksi, kun myös Koripalloliitto asetti Valavuoren väliaikaiseen toimintakieltoon.

Olisi luullut, että tuon jälkeen tapauksen vatvominen on ohi, mutta päivän aikana paljastui paljon muutakin. Valavuori julkaisi anteeksipyyntöviestin, jossa kertoi, että oli kopioinut homoja haukkuvan viestin homoseksuaalin ystävänsä päivityksestä, koska halusi vain testata, miten yleisö reagoi, jos sama kommentti tulee heteron kirjoittamana. Tarkkaavainen nettiväki ei kuitenkaan uskonut selitystä vaan nettisalapoliisit tekivät mielenkiintoisen löydön: Kaksi vuotta sitten amerikkalainen koripalloilija Marshall Henderson oli vastaavassa kohussa homovastaisen somekommenttinsa takia. Myös Henderson kertoi, että päivityksen takana oli hänen homoseksuaali ystävänsä ja tavoitteena oli vain testata, miten yleisö reagoi, kun hetero sanoo samat asiat. Havainto sai monet epäilemään, oliko Valavuori aidon anteeksipyynnön sijaan vain kopioinut Hendersonin tavan pyytää anteeksi.

Nettisalapoliisit huomasivat myös päivän aikana, että Valavuori on aikaisemminkin kirjoitellut netissä muita erikoisia twiittejä homoseksuaaleista. Alla esimerkkejä näistä.

Valavuori keskusteli 2013 myös Kartanon Herrojen divarijoukkueessa pelanneen pelaajan kanssa ja ihmetteli, olisiko näiden joukkue muka valmis ottamaan kokoonpanoonsa pari homoseksuaalia pelaajaa:

Täytyy muistaa, että kaikki nämä nostot ovat vuodelta 2013 ja voivat olla asiayhteydestään irroitettuja, mutta herättävät kyllä kysymyksiä siitä, onko homoseksuaalisuus ollut Valavuorelle vaikea aihe jo tuolloin.

Päivän päätteeksi Valavuori julkaisi vielä tiedotteen, jossa hän kertoi potkuista ja avasi ajatusmaailmaansa. Valavuori alleviivaa, että ei ole homovihaaja vaan on oikeasti vähemmistöjen asialla. 

Valavuori myös kävi Twitterissä keskustelua kansanedustaja Silvia Modigin kanssa. Valavuori pyysi kirjoitteluaan anteeksi ja toivoi mahdollisuutta päästä keskustelemaan seksuaalisen tasa-arvon asioista häntä tietävämpien tahojen kanssa, että hän voisi siten oppia aiheesta enemmän. Modig lupasi toteuttaa tämän kaltaisen rakentavan keskustelutilaisuuden.

Lue myös: "Meille ei homoja palkata" - Aleksi Valavuoren ilmoitus nosti someraivon

Lue myös: Homokommenteillaan hämmentänyt Aleksi Valavuori: "Tiliäni ei kaapattu"

Kilpailut

Uusimmat