Arman Alizadin henki vaarassa kuvauksissa - "Kävi mielessä, jäänkö henkiin vai en"

15.09.2013 09:15 - Katariina Näreaho

Tauteja, huumeita, aseita... Muun muassa näitä vaaroja Arman Alizad kohtasi uuden ohjelmansa kuvauksissa.

Ensimmäisessä jaksossa Arman Alizad elättää itsensä Kambodzassa muoviroskia keräämällä. Mies elää Phnom Penhin armottomilla kaduilla kymmenen päivää ja lyöttäytyy kahden aliravitun lapsen ja heidän HIV-positiivisen äitinsä mukaan oppiakseen, mitä kaduilla eläminen vaatii.

- Tongin roskia pusseista, joissa tavara muhii, koska lämpötila on niin korkea. Roskikset olivat täynnä täynnä teollisuusjätteitä, myrkkyjä, bakteereita, lasinsirpaleita ja käytettyjä huumeruiskuja. Silti paljaat kädet täytyy tunkea pussiin sisälle.

Päivien aikana ei ehdi paljoakaan levätä, sillä muovia on kerättävä jatkuvasti, jotta rahaa elämiseen ja ruokaan saisi riittävästi. Lisäksi kilpailu arvokkaammasta kovamuovista on kovaa.

-  Joka kerta sitä vain toivoo löytävänsä sen muovipullon, joita täytyy kerätä 17 tuntia päivässä, että roskista saisi noin 50 senttiä rahaa.

- Siinä vaiheessa tuli sellainen olo, että nyt ollaan riskirajoilla, kertoo Voicelle.

Vaaratilanteita nähdään myös muissa jaksoissa. Yksi kuumottavimmista tilanteista nähdään Brasilian-jaksossa, jossa Alizad liittyy paikalliseen jengiin.

- Favelassa poliisit rynnäköi meidän kimppuun ja uhkasivat tuliaseilla. Näin että varmistin on pois päältä ja se piippu kymmenen sentin päässä kasvoista.

- Kävi mielessä, että jäänkö mä henkiin tässä vai en, Alizad jatkaa.

Pohjois-Siperian syrjäiseuduilla riskit olivat toisenlaiset, mutta yhtälailla hengenvaaralliset.

- Olimme 47 asteen pakkasessa matkalla. Meillä oli kahdeksan tunnin ajomatka, ja mielessä kävi, että jos moottorikelkka nyt hajoaa tässä, me kuollaan tänne.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä 18. syyskuuta klo 21.00. Sarjan ensimmäinen jakso ennakkokatselussa Ruutu.fi-sivustolla tänään.

Kilpailut

Uusimmat