Ex-missin uskomaton lahjoitus - antaa koko irtaimistonsa Suomen kodittomille

12.12.2012 08:45 - Mikko Räsänen

Vuoden 2002 Suomen Neito -voittaja Hanne Hynynen liikuttui kodittoman ihmisen kohtaamisesta niin paljon, että päätti tehdä jotain kodittomia auttaakseen.  

Vuoden 2002 Suomen neito Hanne Hynynen on muuttamassa työn perässä ulkomaille. Muuton takia hän oli laittanut myyntiin kaikki kotinsa huonekalut ja muun irtaimiston, ja oli jo saanut kyselyjä kiinnostuneilta ostajaehdokkailta.

Sitten tapahtui kohtaaminen, joka muutti kaiken.

- Törmäsin ABC:lla todella huonokuntoiseen kodittomaan joka laskeskeli pennosistaan saako edes maitotölkkiä ostettua ja teki niin pahaa että tuli itku, Hanne kertoo.

Kohtaaminen jäi niin vahvasti Hannen mieleen, että hän halusi tehdä jotain auttaakseen vähäosaisia.

- Otin Sininauhasäätiöön yhteyttä ja kerroin, että lahjoitan sinne kaiken kaksiostani astioista pesukoneeseen asti. Miellyttää kovasti ajatus, että joku, jolla syystä tai toisesta on elämä luisunut uriltaan tai jo äidinmaidossa annettu huonot edellytykset hyvään elämään, saa jouluna kieriskellä minun entisessä sängyssä ex-missin lakanoissa, Hanne kertoo.

Hanne kertoo, että hänen antamansa lahjoituksen ehtona oli se, että se suunnataan nimenomaan suomalaisille apua tarvitseville, sillä ei tarvitse mennä Suomen rajojen ulkopuolelle löytääkseen vähäosaisia.

- Niin missimäiseltä kuin se kuulostaakin meidän pitäisi välittää enemmän toisistamme ja erityisesti niistä joilla ei ole mitään, Hanne perustelee.

Kilpailut

Uusimmat