Psykologi vakuuttaa: Yksi ainoa asia riittää askeleeksi onnellisuuteen

18.08.2014 08:28 - Rea Tallgren

Robert Puff on toiminut psykologina jo 20 vuotta. Uransa aikana mies on tullut siihen tulokseen, että yksi asia on ylitse muiden onnen saavuttamisessa.

Robert Puff on psykologi, joka on nähnyt 20-vuotisen uransa aikana paljon erilaisia ihmiskohtaloita. Mies on uransa johdosta joutunut miettimään onnellisuuden ja tyytyväisyyden konsepteja paljon. Hän onkin tullut siihen tulokseen, että yksi asia onnellisuuden tavoittelussa on ylitse muiden.

Hänen mukaansa tärkein asia tiellä onnellisuuteen on olla tyytyväinen siihen, mitä ihmisellä on. Puff korostaa, että kun ihminen alkaa arvostaa asioita, joita hän on saanut ja joita hänen elämänsä sisältää, on hän huomattavasti onnellisempi kuin tavoitellessaan koko ajan jotain suurempaa ja uutta.

Puff käyttää esimerkkinä sitä, kuinka paljon ihminen voi vaikkapa odottaa saavansa jonkun uuden asian, kuten auton. Kun auton saa, menee onnentunne nopeasti ohi ja ihminen alkaa taas haluta jotain uutta. Puffin mukaan tämä on juuri isoin syy tyytymättömyyteen.

"Ehkä meillä on maailman ihanin perhe, vaikka talomme sijaitsee huonolla alueella. Ehkä me emme ole fyysisesti aina terveitä, mutta voimme silti tehdä kävelylenkkejä kauniissa metsässä. Ehkä emme ole löytäneet elämämme rakkautta vielä, mutta meillä on ystäviä, joiden kanssa voimme viettää aikaa." Puff summaa.

Hän korostaakin, että jos ihminen voisi keskittyä juuri siihen, mitä milloinkin tapahtuu, olisi hän huomattavasti onnellisempi.

Lähde: Psychology Today

Kilpailut

Uusimmat