IS: Karin Tapion viimeinen toive ei täyttynyt

14.01.2011 10:45 -

Joulukuussa äkillisesti menehtynyt Kari Tapio ei saanut hautapaikkaa Hietaniemen taiteilijakukkulalta. Kukkulan luultiin olevan täynnä ja asia unohdettiin.

Iskelmälaulaja Kari Tapion läheiset tiedustelivat Tapion pääsemisestä Helsingin Hietaniemen taiteilijakukkulalle. Asiasta kysyttiin laulajan siunanneelta rokkipappi Mikko Salmelta. Salmi oli kuitenkin siinä uskossa, että kukkula on täynnä ja niinpä asia jäi siihen.

On kuitenkin käynyt ilmi, että taiteilijakukkulalla on vielä yksi paikka vapaana. Helsingin seurakuntayhtymän keskusrekisterin hoitaja Hannu Houtsonen ei ollut aikaisemmin kuullut Kari Tapion omaisten toiveesta. Hän arvelee, että tiedustelua hautapaikasta ei esitetty kenellekään seurakuntayhtymän jäsenelle, koska silloin heidät olisi ohjattu Houtsosen puheille.

Hietaniemen taiteilijakukkulalle haudataan taiteen parissa poikkeuksellisen ansioituneita henkilöitä. Kukkula sijaitsee hautausmaan koilliskulmassa. Alueella on tällä hetkellä 49 hautaa ja sinne on haudattu lukuisia tunnettuja taitelijoita ja heidän puolisoitaan Mika Waltarista Pertti "Spede" Pasaseen.

Kari Tapio Jalkasen uurna laskettiin Olarin uurnalehtoon. Hautapaikasta tulee Jalkasten sukuhauta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat