Kuva: AOP

Jenkkimedia listasi 11 uutta kategoriaa, jotka Oscar-gaala tarvitsee - oletko samaa mieltä?

25.02.2016 07:45 - Iiro Myllymäki

Elokuva-alan tärkeimmät palkinnot jaetaan taas sunnuntaina, mutta monet leffojen tärkeät tekijät jäävät palkitsematta.

Oscar-gaala on aivan kulman takana, ja luvassa on tutut ja turvalliset palkintokategoriat, itkuiset kiitospuheet ja glamouria tihkuvat iltapuvut. Huffington Post listasi 11 uutta palkintokategoriaa, jotka toisivat gaalaan uutta pirteyttä ja liudan uudenlaisia Oscar-voittajia:

1. Palkinto monimuotoisuudelle

Oscar-ehdokkuudet herättivät kohinaa tänä vuonna, sillä yksikään tummaihoinen näyttelijä ei saanut ehdokkuutta. Tämä sai monet boikotoimaan gaalaa, ja Twitterissä on jo useampana vuonna levinnyt #OscarsSoWhite-hashtag. Moninaisuudesta annettava palkinto nostaisi Oscareita jakavan Yhdysvaltain elokuva-akatemian pisteitä yleisön silmissä.

2. Paras roolitus

Useimmiten katsojat miettivät roolitusta silloin, kun se on mennyt todella pieleen. Silloin kun roolittaja on onnistunut naittamaan roolihahmon juuri sopivaan näyttelijään, olisi palkinto paikallaan.

3. Fanien suosikki

Oscar-gaala on vakavien elokuvien juhlaa. Jos yleisö pääsisi äänestämään suosikkiaan, olisi komedioillakin parempi mahdollisuus saada tunnustusta.

4. Paras kertojaääni

Miellyttävä kertojaääni kuljettaa elokuvan tarinaa ja selittää asioita katsojalle, joten ei ole yhdentekevää, millainen ääni katsojalle puhuu.

5. Paras eläinnäyttelijä

Eläimen kuolema saa katsojan kyynelehtimään todennäköisesti enemmän kuin rankimmat sotakohtaukset. Eivätkö siis nämä tunteiden liikuttajat ansaitsisi oman palkintonsa?

6. Paras Oscar-puhe

Tämä palkinto luonnollisesti jaettaisiin aina edellisen vuoden gaalan parhaalle puhujalle. Oli kyseessä sitten tärkeä kannanotto, liikuttava henkilökohtaisuus tai luonteva vitsikkyys, ansioituneet puhujat olisi syytä palkita.

7. Eniten ehdokkuuksia ilman voittoa

Leonardo DiCaprio. Tarvitseeko sanoa enempää?

8. Paras seksikohtaus

Käsi pystyyn, kuka meistä muka ei odottaisi näkevänsä paljasta pintaa koko valkokankaan laajuudelta? Onnistuneen seksikohtauksen rakentaminen on taitolaji, ja olisi suotavaa, että katsoja kokee enemmän kiihottuneisuutta kuin kiusaantuneisuutta näyttelijöiden peuhaamista katsoessaan.

9. Paras mainoskampanja

Onnistunut mainoskampanja on elintärkeä tuottoa tavoittelevalle elokuvalle, eli käytännössä jokaiselle Hollywood-pätkälle.

10. Tunteita herättävin kohtaus

Elokuvateatterin hämäryyden suojissa on mukava tirauttaa pienet tai vähän suuremmatkin itkut.

11. Parhaat alkutekstit

Viimeistään alkutekstien aikana katsoja huomaa, ketkä elokuvan takana ovat. Tämän osien suunnittelu vaatii taitoa, jotta katsoja ei tylsisty heti alkajaisiksi.

Jäämme odottamaan Oscar-gaalan vastausta!

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat