Kuka suomalaisnainen ansaitsee liputuspäivän?

19.03.2013 08:15 - Reetta Haverinen

Tänään vietetään Minna Canthin ja tasa-arvonpäivää. Minna Canth on edelleen ainut suomalainen nainen, jolla on liputuspäivä. Voice kysyi lukijoiltaan, kuka suomalainen nainen heidän mielestään ansaitsisi oman liputuspäivän.

Voicen lukijoiden vastaukset kysymykseen, kuka suomalaisnainen ansaitsisi oman liputuspäivänsä olivat varsin värikkäitä ja monipuolisia. Kuitenkin entisen presidenttimme Tarja Halosen nimi toistui vastausten joukossa kaikkein useiten ja se sai osakseen paljonkin tykkäyksiä.

''Tarja Haloselle liputuspäivä virkaanastujaispäivänä; Suomen ensimmäinen ja tiettävästi maailman ensimmäinen valtion pää"mies".''

Suomalaisista naisministereistä muun muassa Päivi Räsäselle, Miina Sillanpäälle ja Elisabeth Rehnille esitettiin myös omaa liputuspäivää.

Taide- ja kulttuurialan naisista oman liputuspäivänsä ansaitsisivat lukijoiden mielestä muun muassa muumien luoja Tove Jansson ja taidemaalari Helen Schjerfbeck.

''Tove Jansson. Hän oli taiteen monitaitaja ja kumppaninsa Tuulikki Pietilän kanssa ensimmäinen lesbopari linnanjuhlissa.''

Ehdotettujen nimien joukossa oli myös koko kansan ilopilleri Aira Samulin.

Kilpailut

Uusimmat