Kuva: Mikko Räsänen

Kuuma showtanssija Janniina: "Seksikästä on olla oma itsensä ja ylpeä siitä"

15.05.2016 20:15 - Mikko Räsänen

Moni ei koe itseään seksikkääksi, koska näkee peilikuvassaan virheitä. Déjà-Vu -ryhmän tanssija Janniina Riihelä muistuttaa, että juuri epätäydellisyys on täydellistä.

Janniina Riihelä, 26, on upean näköinen showtanssija. Déja-Vu -tanssiryhmään kuuluva nainen on tottunut esiintymään yleisölle seksikkäissä vaatteissa. Silti hän muistuttaa, että seksikkyys ei ole kiinni vaatteista tai ulkonäöstä.

- Seksikästä on olla juuri sellainen kuin on ja olla ylpeä siitä. se on sitä, että kantaa itseään itsevarmasti, mutta jalat maassa. Epätäydellisyys on täydellistä.

Showtanssijan työnsä lisäksi Janniina auttaa ihmisiä. Hän työskentelee fysioterapeuttina ja opiskelee liikuntalääketiedettä. 

- Ohjaan hyvin erilaisia liikuntaryhmiä tanssillisesta rytmiliikunnasta aina soveltuvaan erityisliikuntaan niin lasten kuin aikuisten parissa.

Janniina tunnustautuu himoliikkujaksi. Hän kertoo tulevansa pahalle päälle, jos muiden kiireiden takia joutuu pitään treenitaukoa. (kuva: Mikko Räsänen)

Työ ihmisten parissa on ollut Janniinalle itsestään selvää.

- Rakastan uusiin ihmisiin tutustumista. Siksi pidän matkailustakin, koska tutustumalla ulkomailla ihmisiin, voi heidän kokemustensa ja kertomustensa kautta ymmärtää enemmän maailmasta. Olen pohdiskelevaa tyyppiä ja inspiroidun ihmisistä.

Tanssiryhmässäkin Janniinan roolina on olla hengenluoja.

- Olen mukana vähän kaikessa aina koreografioiden suunnittelusta keikkamyyntiin. Nyt toimin ryhmämme HR-päällikkönä, eli tsemppään tyttöjä hyvään fyysiseen ja henkiseen kuntoon, teetän ryhmällemme kuntotestejä ja kehonkoostumusmittauksia, vedän erilaisia treenejä sekä hyvinvointiprojekteja. Välillä kinesioteippaan mimmejä treeneissä. Järjestän meille myös hyvinvointipäivät, kesäpäivät ja pikkujoulut.

Ei liene ihme, että syvällistä Janniinaa ei ole koskaan hurmattu pelkällä ulkonäöllä, vaan miesten kohdallakin on merkinnyt aina eniten se, mitä tällä on korvien välissä.

- Ihannemiehelläni on valloittava hymy! Hän on spontaani, luotettava, sporttinen, karismaattinen ja valovoimainen mies. Hän on fiksu, ajattelevainen, hyvätahtoinen ja empaattinen sekä sosiaalinen. Hän osaa sanoa kiitos ja anteeksi. Minut hurmataan hyvillä keskusteluilla, hyvällä käytöksellä ja tottakai tanssilla pilke silmäkulmassa, Janniina kertoo.

Poikamiesten ei kuitenkaan kannata innostua, sillä tuohon kuvaukseen sopiva mies on jo löytynyt.

- Olen upean ja karismaattisen miehen avopuoliso, Janniina vahvistaa hymyillen.

Janniina ei pidä mahdottomana sitä, että päätyisi jossain vaiheessa ulkomaille: "Elämää ei voi suunnitella liikaa. Elämäni on siellä missä rakkaus, perheeni sekä ystäväni ovat." (kuva: Mikko Räsänen)

Vaikka Janniinan yliopisto-opinnot ovat jo loppusuoralla ja valmistuminen avaa uusia ovia työmarkkinoilla, ei hän aio luopua tanssimisesta.

- Olen aina sanonut, että tanssin ja esiinnyn vielä silloinkin kun käytän rollaattoria, Janniina naurahtaa ja sanoo, että esiintymisestä tulevaa tunnetta ei vain saa muualta.

- Parasta on kehossa kohahtavat adrenaliiniryöpyt, kun musiikki lähtee päälle ja saa ottaa lavan haltuun. Parasta on myös esiintyminen, sen tuoma tunnelataus ja tanssiminen upeiden naisten kanssa! Meillä on vahvasti ryhmäenergiaa ja yhdessätekemisen fiilistä.

Hän kertoo myös kymmenen vuoden tanssitaustan hitsanneen tanssiryhmän jäsenet tiiviisti yhteen.

- Ryhmä on kuin oma perhe ja ilman tätä ei osaisi elää. Meillä on vahvasti ryhmäenergiaa ja yhdessätekemisen fiilistä. On upeaa suunnitella koreografioita ja asuja sekä show-kokonaisuuksia ystävien kanssa. Parasta tässä on myös se, että kyse on joukkuepelaamisesta. Jaetaan mimmien kanssa elämää usein enemmän kuin oman perheen kanssa.

Kerro joku omituinen piirre sinusta, mitä kukaan ei tiedä?

- Olen yrittänyt viimeaikoina ottaa käyttöön taas aamutreenit ennen töihin menoa. Olen normaalisti todella tarkka ja skarppi aikataulujen ja suunnitelmien suhteen, mutta arkiaamuisin minusta paljastuu joskus omituinen alter-ego, joka torkuttaa pahimmillaan herätyskelloa 1,5 tuntia, 15 minuutin välein ennen töihin lähtöä. En siis edelleen ole myöhässä mistään, vaan aloitan torkuttamisen erittäin ajoissa, joskus jopa 05.00.

Janniina kertoo itsevarmuuden tekevän ihmisestä seksikkään. (kuva: Mikko Räsänen)

Voice.fi ja Asema.net esittelevät juttusarjassa Déja-Vu -ryhmän tanssijoita. Lue kaikki sarjassa ilmestyneet jutut täältä. Déjá-Vun Facebook-ryhmä löytyy osoitteesta facebook.com/dejavufinland.

Sporttivaatteet: Lavli Living Room/Lorna Jane Finland, korut: Glitter

Kilpailut

Uusimmat