Kuva: AOP

Lady Gagan uutuuskappaleessa tärkeä kannanotto: "Tämän on loputtava"

22.10.2016 11:15 - Elisa Jalasjoki

Tähti on tunnettu rohkeudestaan ottaa kantaa puhuttaviin aiheisiin.

Pop-laulaja Lady Gagan, 30, viides studioalbumi Joanne, julkaistiin eilen perjantaina. Tähti avautui Beats1-kanavan haastattelussa yhdestä levyn puhuttelevimmista kappaleista. Kappale kantaa nimeä Angel Down, ja se kertoo vuonna 2012 kuoliaaksi ammutusta Trayvon Martinista

Kappale on kannanotto Amerikassa näkyvään ilmiöön, jossa nuoria afrikanamerikkalaisia murhataan ilman oikeaa syytä.

- Olin erittäin järkyttynyt Martinin tapauksesta. Ihmiset vain seisoivat, eivätkä tehneet asialle mitään. Kerta toisensa jälkeen nämä ihmiset jäävät vaille oikeuden apua.

Laulajatar kertoo pohtineensa kovasti, onko hänellä edes oikeutta puhua asiasta, koska ei ole itse afrikanamerikkalainen. Gaga kuitenkin totesi, että oli hänen vastuullaan puhua faneille asiasta. Osa tähden faneista on myös kertonut tälle omista oireistaan tapahtumien myötä. 

- He kertovat kuinka ajavat autoa ja kuulevat sireenin äänen ja menevät paniikkiin. He eivät tiedä mitä tehdä. Minua huolestuttaa tämä ilmiö, sen täytyy loppua. Meidän täytyy parantua tästä, tähti tilittää. 

Gaga antoi myös haastattelussa esimakua kappaleen sanoituksesta. Lue pätkä alta.

"Emmekö kaikki kuulu pyhän käsivarsille / Miksi esitämme olevamme väärässä, onko nuoruudenrohkeus kaikonnut / Laukauksia ammuttiin tiellä kirkon vieressä missä tapasimme tavata / Enkeli maassa, enkeli maassa, miksi ihmiset seisovat vain ympärillä?"

Gaga on voittanut lukuisia Grammy-palkintoja. Hänet on valittu esittämään myös ensi vuoden helmikuussa Yhdysvaltain kansallislaulu Super Bowlin loppuottelussa.

Lähde: CNN

Lue myös: Lady Gaga julkaisi uuden kappaleen - kuuntele A-YO

Kilpailut

Uusimmat