Lavoille palaava Maija Vilkkumaaa: ”Kappaleet ovat symboleita selviämiselle”

18.09.2015 21:45 - Pauliina Jokinen

Tänään uuden levynsä julkaisevalla Maija Vilkkumaalla on takanaan pitkä ura.

Laulaja Maija Vilkkumaan ura saa perjantaina uuden käänteen, kun artisti julkaisee yhdeksännen Aja-levynsä ja televisiossa pyörähtävät käyntiin Vain elämää -kauden jaksot, joissa myös Vilkkumaa on mukana.

Pitkän uran tehnyt Vilkkumaa on kokenut vuosien aikana pysäyttäviä hetkiä. Mieleenpainuvimpia vaiheita ovat olleet hetket, kun musiikki on tehnyt suuren vaikutuksen fanin elämään.

- Aina silloin tällöin tulee tilanteita, joissa joku tulee kertomaan, että kappaleet ovat olleet merkityksellisiä elämässä. Sydäntäsärkevimpiä ovat ne, jos jollain on ollut todella rankkaa: ero tai masennus, ja hän on kokenut saavansa voimaa, Vilkkumaa kertoo.

Samalla Vilkkumaan olo on ristiriitainen: musiikki on antanut ihmisille kipinän tunteiden käsittelylle, mutta todellisen työn kuulijat ovat tehneet itse.

- En oikein pysty ottamaan krediittiä heidän pärjäämisestään, vaan muistutan aina heidän itse selvinneen vaikeistakin asioista, Vilkkumaa miettii.

- Kappaleet ovat symboleita selviämiselle. Ja musiikki antaa kipinän käsitellä tunteita. Artistille se on paras palkinto, hän jatkaa.

Uuden levyn työstäminen huipentuu perjantaina levynjulkaisukeikkaa, jonka ympärillä on pyörinyt salaisuuksien verho. Illalla pidettävien juhlien pitopaikka on pysynyt viimeseen asti salassa.

- Ja pysyykin, artisti nauraa.

Kilpailut

Uusimmat