Mikä mättää Julkkis Big Brotherissa?

10.09.2013 09:15 - Mikko Räsänen

Voicen toimituspäällikkö Mikko Räsänen ruotii läpikotaisesti Julkkis Big Brotherin ja sen asukkaat.

Suomen ensimmäistä Julkkis Big Brotheria on nyt takana viikko, joten on aika tehdä sen ensimmäinen välitilinpäätös. Tämän kauden alkua tuli odotettua paljon, sillä mielestäni loistavan 2011 Big Brotherin jälkeen viime vuosi oli lievä pettymys. Siksi odotukset olivat kovat Suomen ensimmäiseen Julkkis Big Brotheriin.

Jo tämän kauden ensimmäisessä jaksossa iski kuitenkin pettymys. Ohjelman nimi on Julkkis Big Brother, mutta talon 12 asukkaasta kunnon julkkiksia on vain osa. Andy McCoy on kotimaan mittakaavassa lähes supertähti. Myös Frederik, Sara Sieppi ja 20 vuotta viihdelehtien kansissa paistatellut Anu Saagim voidaan laskea julkkiksiksi.

Loput kahdeksan julkkua menevätkin enemmän tai vähemmän hömppäosastolle. Kaartin mitäänsanomattomuudesta kertoo se, että edes asukkaat itse eivät tunteneet toisiaan tai tienneet, miksi he ovat julkkiksia. Miten siis katsojat tietäisivät heidät?

Normaaleilla Big Brother -kausilla on nähty asukkaina esimerkiksi Martina Aitolehti tai Matkaoppaat-sarjan Tamer. Hekin ovat olleet taloon tullessaan tunnetumpia nimiä kuin osa nyt talossa olevista kisaajista. Ja tämän pitäisi siis olla Julkkis Big Brother.

Odotettua vaisumpi julkkiskaarti on saanut runsaasti kritiikkiä katsojilta. Kovien julkkisnimien vähäisen määrän lisäksi on arvosteltu sitä, että yllättävän moni talon asukkaista on niin sanottuja seiskajulkkiksia. Siellä on 7 Päivää -lehden järjestämän Miss XL -kilpailun voittaja. On Seiskan sivuilla jääkiekon MM-kisojen kunniaksi stripannut lätkätyttö. On ex-Hunks-tanssija, joka tilittää säännöllisesti Seiskan nettisivuilla hänen ja ex-puolisonsa perheriidoista. Olipa yksi asukkaista pelkkä Seiskan toimittaja.

Painotukseen lienee kaksi syytä:
1. Taloon on vaikea saada kovia julkkisnimiä. BB-talo kyllä tarvitsisi Jenni Vartiaista, Antti Tuiskua, Vesa-Matti Loiria, Juhani Tammista, Aku Hirviniemeä tai Iina Kuustosta, mutta ongelma on se, että he eivät tarvitse BB-taloa. Rahaa BB:stä kyllä maksetaan asukkaille, mutta nuo nimet ovat niin työllistettyjä, että tekevät paremmin rahaa olemalla ulkomaailmassa leipätyönsä ääressä. Tilanne on toinen useimpien nyt talossa olevien asukkaiden kohdalla.
2. Julkkis Big Brotherin käsikirjoittaja Joni Soila on itse pitkäaikainen 7 Päivää -lehden toimittaja. Omasta taustastaan johtuen Soila saattaa arvottaa näitä ns. seiskajulkkiksia korkeammalle kuin osa rivikatsojista. Ja taloon värvätty Kai Merilä on Soilan entinen työkaveri. Kuulostaa minun korvaani siltä, että kun julkkiksia ei ole saatu tarpeeksi, on pitänyt kääntyä omien tuttujen puoleen.

Yksi syy, mikä on luultavasti osaltaan karsinut julkkisten osallistumisintoa ovat aiempien vuosien epäedulliset wc- ja suihkukuvat, joita asukkaista on levinnyt julkisuuteen. Tänä vuonna kylpyhuonekäyntejä ei kuvata, joten ehkä seuraavalle Julkkis BB -kaudelle on hieman helpompi värvätä tunnetumpia osallistujia.

Arvioimme tänään Julkkis Big Brotherin osallistujajoukon heidän julkisuusarvonsa ja ensimmäisen BB-viikon suoritustensa perusteella. Ketkä ovat talon parhaat asukkaat ja kenet pitäisi potkia pois niin pian kuin mahdollista. Lukekaa tuomiot täältä.

Kilpailut

Uusimmat