Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Miss Helsingiksi kruunattu Sephora, 19: "Olen halunnut julkisuuteen antaakseni muille voimaa"

10.01.2017 18:45 - Senni Loikala

Kauneuskilpailun voittanut Sephora Ikalaba ei aio luopua unelmistaan, vaikka hän on joutunut rankan arvostelun kohteeksi.

Espoolainen Sephora Ikalaba, 19, voitti viime viikolla Miss Helsinki -kauneuskilpailun. Kaikkia tämä ei kuitenkaan ilahduttanut, vaan Ikalaba joutui hetkessä rasististen haukkujen ja tiukan arvostelun kohteeksi sosiaalisessa mediassa.

- En odottanut mitään riemujuhlaa, koska osasin varautua jo etukäteen, että tulen saamaan myös negatiivisia kommentteja. Sen takia en ole reagoinut niihin mitenkään isosti, mutta totta kai ilkeät kommentit sattuvat, vaikka olisi kuinka vahva, Ikalaba kertoo.

Kaunotar ei silti anna arvostelijoiden murentaa itseluottamustaan, saati tulevaisuuttaan työelämässä.

- Kun tiedät päämääräsi ja sinulla on asenne kohdillaan, et ehdi keskittymään arvostelijoihin. Minä vaan menen eteenpäin. Kyllähän he haluavat nähdä, että nyt tuo luovuttaa, mutta minä en aio luovuttaa, Ikalaba tuumaa.

Vaikka Ikalaba on joutunut kritiikin kohteeksi, kertoo hän saaneensa myös runsaasti kannustusviestejä ympäri maailmaa. Monet ovat myös nousseet puolustamaan missiä sosiaalisessa mediassa.

Miss Helsinki 2016 Sephora Ikalaba sekä Miss Helsinki 2015 Rosanna Kulju. (kuva: Hanna-Maria Grönlund)

Itseluottamus kasvoi kilpailussa

Ennen kauneuskilpailun voittamista Ikalaba työskenteli kuntoneuvojana suuren kuntosaliketjun palveluksessa ja teki töitä freelance-meikkaajana. Tulevaisuuteen Ikalaba suhtautuu kunnianhimoisesti.

- Olen ollut yrittäjähenkinen pienestä asti. Haluan, että tulisin jossakin vaiheessa omistamaan jotakin esimerkiksi kosmettiikkapuolelta tai että loisin oman brändin. Taivas on rajana ja kaikki on mahdollista, Ikalaba pohtii.

- Haluan tehdä paljon töitä sen eteen, että tunnen oikeasti voittaneeni ja tehneeni asioita. Minun mahdollisuuteni on nyt. Sitten, kun tulee seuraava missi, edellinen ei ole enää niin tärkeä.

Itse Miss Helsinki -kilpailuun Ikalaba tunsi lähteneensä altavastaajan roolissa.

- Olin nuorin kilpailijoista ja monilla oli paljon enemmän kokemusta alalta kuin minulla ja heidän itseluottamuksensa oli enimmäkseen valmis. Tuntui, että olin ikään kuin takakynnyksellä, Ikalaba aloittaa.

- Kun kuuntelin neuvoja, joita matkan varrella annettiin, huomasin kehittyväni. Sen näkee jo, kun vertaa ensimmäisiä kisan aikana minusta otettuja kuvia myöhempiin kuviin. Itsevarmuutta on tullut paljon enemmän.

"Tahdon, että monet saisivat esimerkistäni voimaa"

Suomalaismedioita kiinnostavan kauneuskilpailun voitto teki Ikalabasta hetkessä julkisuuden henkilön, jonka tekemisiä ja menemisiä seurataan myös julkisuudessa. Sen takia onkin aiheellista kysyä, miten Ikalaba itse suhtautuu muutokseen?

- Olen aina ihaillut julkisuuden henkilöitä ja olen ihan rehellisesti halunnutkin olla julkisuudessa. Tahdon, että monet saisivat esimerkistäni voimaa ja ajattelisivat, että tuolla mimmillä on hyvä asenne, Ikalaba kertoo.

- Totta kai tällä hetkellä on kohua ikävän nettikommentoinnin takia, mutta kun ihmiset oppivat tuntemaan minut ja näkemään, mitä teen, niin silloin julkisuus ei pelota minua.

Lue myös: Vuoden 2016 Miss Maailma kruunattiin - tyrmäävä 19-vuotias kaunotar!

Kilpailut

Uusimmat