Kuva: Senja Rapila

Mitä haluaisit sanoa äidillesi, Roope Salminen?

07.11.2016 17:00 - Reija Saarinen

Roope Salminen ja Koirat julkaisi juuri kappaleen, joka kertoo Salmisen äitisuhteesta.

Roose Salminen ja Koirat -yhtyeen uusin kappale kantaa nimeä Sinulle mutsi. Kyseessä on laulaja Salmiselle, 26, hyvinkin henkilökohtainen kappale, sillä se kertoo hänen suhteestaan äitiinsä, Minna Turuseen.

Mikä tunne oli Salmisen mielessä päällimmäisenä silloin, kun kappale julkaistiin?

- Kyllä se oli enemmän paniikki, joka perjantain aikana vaihtui helpotukseksi. Me ei julkaistu kappaleesta edes tiiseriä aiemmin, vain pelkkä kansikuva. Kyllä sitä mietti paljon, että mitähän tästä nyt sitten seuraa. Vastaanotto oli kuitenkin uskomaton ja sen avulla paniikki hälveni, Salminen kertoo Voicen haastattelussa.

Salmisen mukaan henkilökohtainen kappale ei todellakaan syntynyt tietoisesta päätöksestä. Kaikki vain ajautui siihen suuntaan.

- Ei ollut tietoinen ajatus, että mennään studioon ja tehdään jotain todella henkilökohtaista. Me mentiin studioon ja sitten kaikki vaan alkoi mennä tuohon suuntaan. JonJon ja Ossi olivat tosi isona apuna ja ne tavallaan usutti mua siihen suuntaan. Oli tietenkin asioita, joista ajattelin, että onkohan tämä liian kornia tai että voiko näin edes sanoa.

Palautetta äideiltä

Kappale on herättänyt suomalaisissa paljon tunteita. Sen Salminen on huomannut etenkin saamistaan palautteista.

- Yllättävintä on ollut se, että en ole saanut yhtään negatiivista palautetta. Saattaa toki olla ettei kukaan kehtaa sanoa, että paska biisi, sillä aihe on niin herkkä, Salminen pohtii.

Salminen kuvitteli, että kappaleeseen samaistuvat parhaiten he, joilla on elämässään jotain samaa. Totuus on kuitenkin ollut toinen.

- Myös sellaiset, joilla on ihan normaali vanhemmuussuhde, ovat laittaneet viestiä. He ovat ottaneet kappaleen kuultuaan pitkästä aikaa yhteyttä vanhempiinsa. Myös monet äidit ovat laittaneet viestiä, myös heitä tämä on koskettanut.

"Tämä ei ole ansa"

Viime viikolla Salminen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei ole ollut äitinsä kanssa tekemisissä vuosiin. Eri väylien kautta hän on kuitenkin yrittänyt välittää äidilleen viestiä kappaleesta.

Yhteydenottoa ei Salmisen mukaan vielä ole tullut, mutta mitä Salminen äidilleen tahtoisi sanoa?

- En ole kuullut hänestä mitään, enkä tiedä yhtään, että mitä hänelle kuuluu. Toivottavasti hän kuulee biisin jossain vaiheessa ja tykkää siitä.

- Haluaisin sanoa, että todella kiva kun soitit. Tämä ei ole mikään ansa. Ihan vilpittömästi toivon, että me pystyisimme olemaan yhteyksissä. Uskon, että se on joku päivä mahdollista, Salminen tuumaa.

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: Roope Salminen Ilta-Sanomissa: En ole nähnyt äitiäni vuosiin

Kilpailut

Uusimmat