Nenäliinat esiin - 10 koskettavaa elokuvaa, jotka saavat takuulla tipan linssiin

11.06.2014 16:05 - Minna Talstila

Elokuva saa herkistää. Heittäydy sohvalle ja pistä jokin alla olevista nyyhkyklassikoista pyörimään.

Onko tiedossa tyttöjenilta nyyhkyleffan parissa tai suunnitteletko katsovasi elokuvan ihan yksin lauantai-illan kuluksi? Alla lista kymmenestä elokuvasta, jotka mitä luultavimmin onnistuvat liikuttamaan kylmintäkin kyynikkoa.

Rakkauden sivut (The Notebook)

Vuonna 2004 ilmestynyt Rakkauden sivut saa vedet todella valumaan silmistä hanan lailla. Ryan Gosling ei yleensä kalastele kyyneleitä rooleillaan, mutta tämä elokuva on poikkeus. Filmissä onkin kaikki nyyhkypätkän elementit. Kertoohan se tarinan haastavasta rakkaudesta, joka kestää kuolemaan saakka. 

Bambi

Tämä vuoden 1942 Disney-elokuva on sanalla sanoen sydäntälämmittävä. Siinä on kuitenkin yksi kohtaus, joka takuulla saa kyyneleen vierähtämään poskelle. Bambin äidin kuolemista onkin tuskallista katsoa riippumatta siitä, kuinka monta kertaa on kyseisen elokuvan nähnyt.

Armageddon

Vuonna 1998 ilmestynyt Armageddon on päätynyt listalle osin Steven Tylerin ansiosta. Sydäntäraastavien kohtauksien taustalla soivalla I Don't Wanna Miss A Thing -kappale ei ainakaan edesauta kasvojen pysymistä kuivina. Tietysti myös elokuvan sankarimiehillä ja rakkaustarinalla on asiaan vaikutusta.

Vihreä maili (The Green Mile)

Michael Clarke Duncan todella vakuuttaa roolisuorituksellaan. Vuoden 1999 elokuva teloitusta odottavasta vangista onkin todella koskettava. 

Marley ja minä (Marley and Me)

Vuonna 2008 ilmestynyt Marley and Me on suunnattu erityisesti eläinten ystäville. Herkkä elokuva kuvaa Owen Wilsonin ja Jennifer Anistonin näyttelemän pariskunnan eloa rakkaan lemmikkikoiran kanssa. 

Kohti korkeuksia (Up)

Vuoden 2009 animaatio Kohti korkeuksia koskettaa myös aikuiskatsojiaan. Vanhan miehen ja hullunkurisen pojan seikkailut saavat sekä hymyn huulille että tipan silmäkulmaan. 

Rakkaustarina (Love Story)

Tyttöjenillan nyyhkyleffaa harkitessa ei kannata unohtaa kaikkien rakkauselokuvien äitiä, Rakkaustarinaa. Vuonna 1970 ilmestynyt filmi nuoren parin traagisista vaikeuksista saa takuulla itkemään.

E.T.

Avaruusolioista kertovia elokuvia on lukuisia, mutta harva niistä kuitenkaan liikuttaa katsojaansa yhtä paljon kuin vuonna 1982 ilmestynyt E.T. Steven Spielberg onnistuukin luomaan Elliott-pojan löytämästä avaruusoliosta suloisen kuvan. 

P.S. Rakastan sinua (P.S. I Love You)

Vuoden 2007 elokuva P.S. Rakastan sinua onnistuu liikuttamaan miehiäkin. Se on tarina naisesta, jonka aviomies menehtyy sairauteen. Elokuva onkin täynnä sydäntäraastavia kohtauksia, joissa nainen vuoroin suree lohduttomasti miestään ja vuoroin yrittää saada uudestaan kiinni elämästä.

Heartlands

Vuonna 2002 ilmestyneessä brittileffassa Michael Sheen esittää Colinia, joka tekee matkan mopedillaan maan halki ja tapaa erikoisia ihmisiä. Erittäin koskettava elokuva saa nauramaan ääneen, kyynelehtimään ja ennen kaikkea muistuttaa katsojaa siitä, että meillä kaikilla todella on vain yksi elämä.

Elokuvia kannattaa katsoa myös yhdessä kumppanin kanssa. Jos haluat tietää, miksi se on hyväksi parisuhteelle, lue aikaisempi artikkelimme täältä

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat