Kuva: YouTube

Orange Is the New Black palaa - mielenkiintoiset faktat hittisarjasta koottiin yhteen

16.06.2016 08:15 - Reija Saarinen

Orange Is the New Blackin neljäs kausi on valmis starttaamaan.

Supersuosittu Orange Is the New Black starttaa jälleen 17. kesäkuuta tällä kertaa neljännen tuotantokauden voimin. Sarjassa seurataan naisvankien elämää niin kaltereiden sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Sarjan suosio yllätti varmasti myös tekijät. Ensimmäinen tuotantokausi sai nimittäin jopa 12 Emmy-ehdokkuutta.

Kokosimme sarjaan liittyen muutamia mielenkiintoisia faktoja yhteen. Osa niistä on varmasti superfanille tuttuja, mutta mukana on varmasti myös joitain yllätyksiä.

1. Laura Prepon, joka nähdään sarjassa Alex Vausin roolissa, oli alunperin ehdolla Piperin rooliin. Ohjaajan mukaan Prepon oli kuitenkin liian itsevarma Piperin rooliin.

2. Sarjan käsikirjoittajat vierailivat oikeassa naisvankilassa, jotta sarjan tunnelmasta saatiin mahdollisimman autenttinen.

3. Sarjan alkutunnarissa nähtävät naiset ovat oikeita vankeja.

4. Laverne Coxin veli esittää hänen roolihahmoaan, Sofiaa jaksossa, jossa muistellaan hänen elämäänsä ennen sukupuolenkorjausleikkausta.

5. Näyttelijä Jodie Foster on ohjannut kaksi toisen kauden ensimmäistä jaksoa.

6. Näyttelijät pitävät vangin vaatteiden alla oikeita vankialusvaatteita, jotta he pystyvät sukeltamaan rooliinsa entistä paremmin.

7. Taryn Manning, joka nähdään sarjassa Pennsatuckyn roolissa on aiemmin nähty Britney Spearsin rinnalla Crossroads-elokuvassa.

8. Kate Mulgrew eli Red on näytellyt myös Star Trekissä.

Lähteet: Mentalfloss, Collegecandy

Kilpailut

Uusimmat