Paljastus: MTV3:n jättisatsaus haastaa Vain elämää -ohjelman - Cheek ja Sillanpää mukana?

20.09.2013 11:02 - Mikko Räsänen

MTV3 on hankkinut oikeudet uuteen musiikkiohjelmaan, joka lähtee haastamaan Nelosen Vain elämää -ohjelmaa. Mukaan on saatu iso joukko Suomen kovimpia muusikoita.

Vain elämää oli viime vuoden kovin uusi musiikkiohjelma. Se toi ohjelmaa esittäneelle Neloselle jättiyleisön, ja ohjelman pohjalta tehtyjä kokoelmalevyjä myytiin tähtitieteellisiä määriä. Ensimmäistä levyä myytiin lähes 250 000 kappaletta eli se on Suomen historian toiseksi myydyin albumi heti Jari Sillanpään 272 000 kappaletta myyneen nimikkoalbumin jälkeen.

MTV3:lla ei ole jäänyt huomaamatta se, miten kilpaileva kanava on iskenyt kultasuoneen. Voicen saamien sisäpiiritietojen mukaan kanava on ostanut ulkomaisen Ultimate Entertainer -formaatin oikeudet Suomeen.

Ultimate Entertainer on kuin yhdistelmä Nelosen Vain elämää -ohjelmaa ja The Voice of Finland -kilpailua. Vain elämää -ohjelmasta poimittu elementti on se, että ohjelmassa on mukana 10 maan kovimpiin kuuluvaa muusikkoa. Ohjelmaan myös halutaan Vain elämää -show'n positiivista henkeä ja aitoutta. The Voice of Finland -elementti taas on se, että laulajat kilpailevat toisiaan vastaan joka viikko livelähetyksissä.

Ultimate Entertainerin idea on yksinkertainen: Maan kovimmat muusikot kilpailevat joka viikko toisiaan vastaan musiikkiesityksin. Huonoiten pärjännyt putoaa kilpailusta. Haastavaa on se, että joka viikko artistit joutuvat esittämään eri genrejen musiikkia. Eli yhdellä viikolla esitetään rockia, yhdellä iskelmää, yhdellä oopperaa ja niin edelleen. Jokainen artisti joutuu siis heittäytymään itselleen täysin vieraisiin tyylilajeihin.

Vain elämää -tyyliin ohjelman perusteella on ilmeisesti tarkoitus julkaista myös kokoelmalevy.

Ultimate Entertainerin valmistelut ovat olleet käynnissä jo pitkään, sillä ohjelma käynnistyy televisiossa jo ensi keväänä. Vaikka kyseessä on tässä vaiheessa kanavan suuri salaisuus, on tieto siitä alkanut levitä tv- ja levy-yhtiöpiireissä. Vain elämää -ohjelman haastamista korostaa se, että Ultimate Entertaineriin on kosiskeltu Vain elämää -ohjelman tähtiä. Ensimmäisen kauden Vain elämää -tähdistä mukaan nimittäin Cheekiä ja Jari Sillanpäätä on houkuteltu mukaan ja ainakin toinen heistä on jo suostumuksensa antanut.

Katso formaatin traileri täältä.

Kilpailut

Uusimmat