Kuva: Mikko Räsänen

Perheensä kotia myyvä Laura Voutilainen: ”Kaikki on aloitettava nollasta”

16.02.2016 10:15 - Pauliina Jokinen

Laulajatar elää muutosten vuotta.

Laulaja Laura Voutilaisen elämä muuttui viime vuoden elokuussa, kun laulaja jätti avioeropaperit miehensä Juha Heikkilän kanssa. 17 vuotta kestänyt liitto tuli tiensä päätökseen ja pariskunta jätti eropaperit yhdessä.

Syksyn Voutilainen työsti uutta elämäntilannettaan ja teki samalla musiikkia, josta voi myös kuulla laulajan elämän muuttuneen paljon.

- Elämä on muutosten pyörteissä. Paljon on kaikkea uutta, Voutilainen kertoi Iskelmä Gaalassa.

Voutilaisen uusi Olet mulle enemmän -sinkku ilmestyi ennen joulua ja siinä kuuluu muutos laulaja yksityiselämässä. Samaan aikaan Laura laittoi entisen miehensä kanssa Heinolassa olevan omakotitalon myyntiin. 

Uutta kotia ei ole vielä löytynyt.

- Uutta elinpaikka katselen vasemmalla silmällä. Kaikki on murrosvaiheessa, Voutilainen kuvailee.

Uusi koti ei ole vielä löytynyt, eikä asuinpaikkakaan ole vielä tarkentunut. Se on kuitenkin selvillä, että uusi elämä alkaa aivan puhtaalta pöydältä.

- Uskon sen olevan tärkeä asia jossain vaiheessa elämää, Voutilainen kertoo.

- Haluaisin elää hetken ajan aika pienesti, aloittaa nollasta ja luopua kaikesta, Voutilainen kuvailee.

"Yhden elämänvaiheen loppu"

Luopumiseen ja uuden aloittamiseen on kuulunut perheen yhteisestä kodista luopuminen. Talolle on asetettu myös huikea hintalappu: uusi omistaja pulittanee talosta lähes 850 000 euroa.

- Heinolan kodin myyminen on ollut haikeaa. Se on yhden elämänvaiheen loppuminen, Voutilainen sanoo.

Laulaja kuvitteli pitkään asuvansa talossa loppuelämänsä ja kasvattavansa lapsensa yhteisessä kodissa.

- Kaikki elämä ollut siellä ja talo on ollut konkreettinen merkki yhteisestä elämästämme. Halusin jättää jäljen ja elää siellä. Kun sen luopumisen aika tuli, tuntui se raskaalta, Voutilainen kertoo.

Muutosten käsittely on jo alkanut ja Voutilainen pystyy suhtautumaan tulevaan luottavaisesti.

- Aika aikaansa kutakin, Voutilainen tiivistää.

Uusi rakkaus haaveissa

Vaikka elämässä on ollut paljon luopumista, on Voutilainen oppinut viimeisten kuukausien aikana paljon niin itsestään kuin elämästä ylipäätäänkin. Erityisesti pysähtyminen ja oman kärsivällisyyden kasvattaminen ovat olleet suuressa roolissa, kun kaikki ei etenekään niin nopeasti kuin Voutilainen itse toivoisi.

- Nautin kaikista hetkistä, joita tulee muutoksen mukana. Se vaatii kärsivällisyyttä, joka ei ole paras puoleni, laulaja nauraa,

- Prosessoin asioita yrittämällä olla hetkessä. Mutta keskeneräisessä ollaan, Voutilainen muotoilee.

Voutilaisen edellinen suhde alkoi hänen ollessa 19-vuotias. Kahden yhteisen lapsen ja pitkän suhteen jälkeen laulajan on täytynyt miettiä, mihin suuntaan hän haluaa elämässään lähteä. Eron jälkeen laulajatar on ehtinyt jo haaveilemaan uudesta parisuhteesta ja rakkaudesta.

Jotain pientä saattaakin olla jo aluillaan.

- Kyllähän rakkaudesta saa haaveilla ja puhua ääneenkin. Vielä ei ole vielä mitään sellaista kerrottavaa, mutta alussa on paljon, Voutilainen kertoo hyväntuulisesti.

Lue myös: Aviopari kuvitteli elävänsä päivän ilman lapsiaan - lauluvideo leviää netissä

Kilpailut

Uusimmat