Rakastetun koomikon kuolemasta oikeusjuttu: ”Lääkärit toimivat kuin bändärit”

27.01.2015 08:15 - Eeva Rajala

Rakastettu koomikko Joan Rivers kuoli sydämenpysähdykseen kesken rutiinioperaation.

Joan Riversin tytär Melissa Rivers on nyt haastanut oikeuteen kyseisen klinikan. Riversin asianajajien mukaan klinikan lääkärit käyttäytyivät kuin bändärit eivätkä kuin lääketieteen ammattilaiset. 81-vuotiaan Riversin elintoiminnot pysähtyivät kesken melko rutiininomaisen äänihuulten tähystysleikkauksen viime vuoden elokuussa.

Kanteessa väitetään, että Yorkville Endoscopy -klinikalla syyllistyttiin karkeisiin hoitovirheisiin. TMZ-sivuston saamien tietojen mukaan klinikan työntekijöitä syytetään muun muassa siitä, ettei Riversin elvytyksen aikana suoritettu esimerkiksi trakeotomiaa eli henkitorven avausta, mikä helpottaisi hengittämistä. Elvytys kesti 20 minuuttia.

Oikeusjutussa väitetään myös, että klinikan lääkärit ottivat kännykkäkuvia nukutetusta Joanista ennen hätätilannetta.

- Lääketieteellinen hallitsemattomuus, epäpätevyys, epäkunnioitus ja järkyttävä käyttäytyminen ovat tyrmistyttäviä ja suoraan sanottuna käsittämättömiä. Sen lisäksi, että äitini olisi ansainnut parempaa, jokainen potilas olisi ansainnut parempaa, Melissa-tytär kertoo.

Klinikan lisäksi Melissa Rivers on haastanut oikeuteen äitinsä henkilökohtaisen lääkärin Gwen Korovinin. Kanteen mukaan lääkärin ei olisi pitänyt päästä huoneeseen, missä kohtalokas rutiinileikkaus suoritettiin. Lisäksi kesken leikkausta toinen lääkäri olisi halunnut tutkia tulehtuneen alueen, mutta toinen lääkäri ei olisi antanut siihen lupaa.

Lue myös: Edesmennyttä koomikkoa hoitanut lääkäri sai karut potkut

Lähde: TMZ

Kilpailut

Uusimmat