Kuva: AOP

Saara Aallon X Factor -osallistuminen herätti kritiikkiä - ohjelmalta napakka vastaus

29.08.2016 14:09 - Pauliina Jokinen

Laulaja Saara Aallon, 29, ammattilaisura laulajana on herättänyt hämmästystä, nainen kun osallistui lähinnä amatöörien suosimaan englantilaiseen laulukilpailuun.

Suomalaislaulaja Saara Aalto osallistui viikonloppuna brittien kykyjenetsintäkilpailuun ja pääsi kirkkaasti jatkoon tuhansien laulajaien joukosta. Aallon esiintyminen ohjelmassa sai tuomarit haltioihinsa. Aalto esitti karsintavaiheessa Sian Chandelier-kappaleen ja voitti sekä yleisön että tuomarit puolelleen huikealla esiintymisellään.

Esiintymisen jälkeen brittilehti Daily Mail kirjoitti ihmetellen Aallon olevan Suomessa ammattilaislaulaja, joka on julkaissut levyjä ja ottanut uransa aikana osaa useampaan laulukilpailuun. Lehti nosti esiin X Factor -ohjelman luonteen, joka antaa mahdollisuuden amatööriesiintyjille, jotka haaveilevat urasta laulajana.

Lehti huomautti myös kuitenkin, että ohjelmassa kisaa myös laulajia, joilla on jo kokemusta ammattilaisena esiintymisestä.

Maanantaina ohjelman tiedottajat kommentoivat asiasta noussutta kohua ja Aallon uraa.

- Kuka tahansa saa hakea mukaan X Factoriin – olivatpa he ammattilaisia tai amatöörejä. Kaikki laulajat arvioidaan samoin perustein koelauluissa aiemmasta kokemuksesta huolimatta, tiedottaja kertoi Daily Mailille.

Ohjelman tuottajien mukaan Aalto kertoi kokemuksestaan ja menneisyydestään avoimesti koelauluissa.

- Saara mainitsi koelauluissa hänen laulaneen aiemminkin, mutta hän ei ole saavuttanut toivomaansa läpimurtoa, tiedottaja kertoi.

Aallon ura alkoi aikanaan Talent -kykyjenetsintäkilpailusta, jossa Aalto sijoittui kolmen parhaan joukkoon. Sittemmin Aalto on ottanut osaa kahdesti Uuden musiikin kilpailuun, jossa etsitään Suomen edustajaa Euroviisuihin sekä tullut toiseksi The Voice of Finland -kilpailussa.

Lue myös: Saara Aallon osallistuminen "amatööri"ohjelmaan ihmetyttää: Tiesivätkö tuomarit menestyksestä?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat