Sukupuoltaan korjannut mallikaunotar jakaa tarinansa

29.07.2014 20:15 - Senni Loikala

Andrej Pejic oli miesmalli, jota kadehdittiin mallipiireissä hänen androgyyniydestään. Koitti aika, jolloin hän pisti itsensä uran edelle ja saa olla sen ansiosta viimein onnellinen, Andrejana.

Andrej Pejic menestyi urallaan androgyyninä miesmallina, joka esiintyi sekä miesten että naisten muotinäytöksissä nimekkäille suunnittelijoille vielä jokin aika sitten. Korjattuaan hiljattain sukupuoltaan mallin kaulassa on nykyään kultainen koru, jossa lukee hänen uusi nimensä: Andreja

Serbiasta kotoisin oleva Andreja kertoo People-lehdelle, että unelmoi pienestä saakka olevansa tyttö.

- Yksi varhaisimmista muistoistani on, kun pyörin ympäriinsä äitini mekko päällä ja yritin näyttää ballerinalta, Andreja kertoo.

Kaikki muuttui Andrejan oltua 9-vuotias, kun perhe muutti Australiaan. Koulukaverit ja oma veli antoivat ymmärtää, että nuket ja mekot saisivat jäädä. Sen seurauksena Andreja, tuolloin Andrej, yritti omaksua pojan roolin. Hän vietti aikaa poikien kanssa ja harrasti urheilua.

- Pidin unelmani ja mielikuvitukseni itselläni ja onnistuin aika hyvin käyttäytymään kuin poika. Mutta pidin piilossa sitä, kuka oikeasti olin, muistelee Andreja.

Nuorukaisesta tuntui, että hän tahtoi olla mieliksi vanhemmilleen. Se muuttui, kun 13-vuotias Andrej meni tietokoneelle kirjastoon ja googletti tietoa sukupuolenkorjauksesta. Sen jälkeen hän tiesi, mihin suuntaan mennä. Hän tahtoi elää tyttönä.

Andrej joutui pohtimaan uudestaan sukupuoli-identiteettiään, kun hänet bongattiin 17-vuotiaana mallimaailmaan ja edessä oli lupaava ura.

- Se oli mahdollisuus nähdä maailmaa ja saada elantonsa, sanoo Andreja.

Ura lähti nousukiitoon ja monet kadehtivat mallin sukupuolista muuntautumiskykyä työssään. Kaikki ei kuitenkaan ollut kohdillaan. Noin puolitoista vuotta sitten Andrej päätti priorisoida asiat.

- Olin ylpeä sukupuolisesti poikkeavasta urastani. Mutta suurin unelmani oli olla tyytyväinen omassa vartalossani. Minun on oltava totuudenmukainen itselleni ja uran on vain sopeuduttava siihen, sanoo Andreja. 

Hän aikoo keskittyä tulevaisuudessa töihin pelkästään naismallina.

Saatuaan sukupuolenkorjaushoitoja Andreja on vihdoin saavuttanut sen, mistä on aina unelmoinut. Hän kertoo olevansa tyytyväisempi kuin koskaan ja elävänsä täysillä.

- Jokainen päivä on uusi ilmestys, sanoo Andreja.

 

 

Lue myös: Miksi isä osti neljävuotiaalle pojalleen mekon? Koskettava tositarina leviää netissä

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat