Suomalaisnäyttelijät laihduttivat roolia varten kymmeniä kiloja: "Ravintoterapeutti kertoi miten"

04.09.2015 13:00 - Eeva Rajala

Näyttelijät Tommi Korpela ja Elina Knihtilä valmistautuivat Kätilö-elokuvan rooleihinsa pitkään ja hartaasti.

Antti Jokisen ohjaama Kätilö-elokuva saa tänään ensi-iltansa. Näyttelijä Elina Knihtilä kiittelee, että hänellä oli aikaa valmistautua rooliinsa muun muassa fyysisesti.

- Suomessa produktioissa ei aina ole aikaa tai mahdollisuutta valmistautua roolitöihin, mutta onneksi tässä nyt oli. Olen aina tykännyt muuttaa ulkonäköä, hiustenväriä tai jotain yksityiskohtaa ulkonäössä tehdessäni roolityötä. Se helpottaa minua pääsemään lähemmäs roolihenkilöä, Knihtilä kertoo Voicelle. 

Knihtilän rooli vankileirille joutuneena naisena vaati riutunutta olemusta. Knihtilä laihtui loppujen lopuksi liki 15 kiloa.

Laihtuminen pitää tehdä turvallisesti

- Minulla oli ravintoterapeutti, ja hän teki minulle ruokavalion, joka oli samaan aikaan myös todella terveellinen. Aloitin ruokavalion noudattamisen tammikuussa, ja toukokuun viimeinen päivä taisi olla ensimmäiset kuvaukset. Siinä oli reilusti aikaa, Knihtilä muistelee. 

Knihtilä muistuttaa, että laihtuminen pitää aina tehdä turvallisesti. Mitään poppakonsteja hoikistumiseen ei ole olemassa.

Puolisokin laihtui

Knihtilän puoliso, näyttelijä Tommi Korpela kertoo laihduttaneensa omaa rooliaan varten lähes 20 kiloa. Laihduttaminen oli ollut hänen oma ideansa, sillä hänen mielestään se tuki roolia vankileirin johtajana. Korpela valmistautui rooliinsa puolen vuoden ajan.

- Roolihenkilöni oli sairas kaveri, joka oli omissa oloissaan ja oman päänsä sisällä. Vähän kuin ihmisen kuori, jonka syyllisyys oli kaivanut aika tyhjäksi, Korpela kertoo.

Knihtilän ja Korpelan lisäksi elokuvassa näyttelevät muiden muassa Krista Kosonen, Lauri Tilkanen ja Pirkka-Pekka Petelius.


Lue myös: Krista Kosonen hämmästyi Naistenklinikalla: "On meillä joskus kattokin veressä"

Kilpailut

Uusimmat