Suomen Big Brotherin vaiettu kääntöpuoli: Monet ex-asukkaat joutuneet psykiatriseen hoitoon

03.09.2014 17:55 - Mikko Räsänen

Big Brother on suosittu tv-ohjelma, joka kerää vuodesta toiseen hurjat katsojamäärät. Julkisuudessa on kuitenkin käsitelty vain vähän sitä, miten raskas kokemus talossa olo on henkisesti.

Vuoden 2011 Big Brotherissa mukana ollut Sebastian Tynkkynen paljastaa, että monelle Big Brother -taloon lähteneelle on tullut ohjelmasta vakavia jälkiseurauksia.

- Tätä ei yleensä julkisuuteen kerrota, mutta monet ovat masentuneet ja jopa joutuneet osastolle, Tynkkynen kertoo Radio Cityn haastattelussa.

Hän sanoo olevansa hyvin perillä muiden BB-asukkaiden kuulumisista, koska Facebookissa on salainen keskusteluryhmä, jonka jäseniksi hyväksytään vain BB-talossa asukkaina olleita.

- Siellä ryhmässä on jaettu kokemuksia, mutta ei näitä asioita koskaan ulospäin tuoda. Olisi aika haastavaa BB:lle saada uusia tyyppejä, jos porukka tajuaisi, että tuo on psyykkeelle oikeasti todella raskasta.

Tynkkynen tietää, että psyykkiset seuraukset voivat johtua kahdesta vastakkaisesta syystä.

- Se julkisuuskierre on ihan mahdoton. Tavallaan halutaan lisää julkisuutta, ja sitten kun se loppuu kuin seinään, jäädään sitä kaipaamaan ja ihmetellään, miksi ei elämässä ole sisältöä.

- Toisaalta osa taas katuu hirveän paljon sitä, mitä ovat tehneet Big Brotherin aikana. Talossa ollessaan porukka unohtaa aika nopeasti, että ovat silmän alla. Siksi siellä tulee tehtyä sellaisia asioita, mitä katuu jälkeenpäin. Monella kollegalla näillä teoilla on ollut tuhoisia seurauksia.

Kuuntele Sebastianin avoin haastattelu kokonaisuudessaan Radio Cityn sivuilta täältä.

Kilpailut

Uusimmat