IS: Suomalaisen musiikkilegendan perinnöstä päättävä miljoonapaperi kateissa

03.11.2010 10:14 - Karoliina Kotala

Vuonna 2006 menehtynyt musiikkilegenda Juice Leskinen on nykyäänkin Tampereen parhaiten tienaava rokkari. Miehen omaisuus on kuitenkin edelleen jakamatta.

Leskiselle kerääntynyt omaisuus oli yli 150 000 euroa vuonna 2009. Kuolemansa jälkeen miehen kuolinpesään on kerääntynyt vuosittain yli 200 000 euroa. Lähipiiri ei kuitenkaan pääse rahoista nauttimaan, sillä perintö on edelleen jakamatta. Mahdollista myös on, ettei omaisuutta päästä jakamaan vielä useaan vuoteen.

- Perinnönjakoa jumittaa se, että Juicen ja hänen ensimmäisen vaimonsa Tarjan omaisuus on yhä jakamatta, yli 20 vuotta eron jälkeen. Harmillista on, että aikoinaan on jäänyt ositus tekemättä, ja siitä on aiheutunut perinnönjaon lykkääntyminen, kertoo Leskisen kuolinpesän hoitaja ja asianajaja Tuomo Marttila Ilta-Sanomille.

Marttilan mukaan tilannetta sekoittaa se, että osapuolet ovat voineet jo sopia jaosta, jolloin mitään dokumenttia osituksesta ei ole. Osa lähipiiristä myös sanoo, että ositus on jo tehty, kun taas toisten mukaan näin ei ole.

- Joskus varmaan käy niin, että jos on vähän taiteilijaluonne, niin ei huolehdi paperista. Voi olla, että paperi on tehty, mutta sitä ei ole löytynyt, Marttila pohtii.

Aivan pikkusummista ei perinnöjaossa ole kyse, sillä Leskisen omaisuuden ja sitä kautta kateissa olevan paperin arvo voi hipoa jopa miljoonaa euroa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat