Kuva: Mikko Räsänen

Tanssii tähtien kanssa -parit julki - mukana muun muassa Kasmir ja Eevi Teittinen!

23.01.2017 13:35 - Rea Tallgren

Kymmenen tanssiparia alkaa kisata taidoistaan jo muutaman viikon päästä.

Tanssii tähtien kanssa alkaa helmikuussa, sunnuntaina 12.2., Maikkarilla. Nyt ohjelma tanssiparit on paljastettu.

Eevi Teittinen ja Jani Rasimus

Tänä keväänä fitness-urheilija ja hyvinvointibloggaaja Eevi Teittinen vaihtaa salikamat hulmuaviin tanssiasuihin. Ammattiurheilijan kunto on kiistämättä erittäin kova, mutta tanssihistoria on kuntosalisalihistoriaa tuhansia tunteja lyhyempi. 

– Uuden ääressä ollaan täysin. On hienoa päästä oppimaan kehon liikuttamista taiteellisella tavalla. Tanssissa yhdistyy urheilu ja taide, Eevi miettii.

– Eevi on kovakuntoinen mimmi. Tämä tarkoittaa sitä, että hän jaksaa pitkiä treenejä ja useita toistoja, opettaja Jani Rasimus iloitsee pilke silmäkulmassaan.

Kasmir ja Ansku Bergström

Kasmir singahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 2014 superihitiksi nousseella Vadelmavene-kappaleellaan. Vuonna 2015 mies pokkasi jo kaksi musiikkialan Emma-pystiä. Tulevista tansseista Kasmir odottaa eniten lattareita, jotka ”näyttävät törkeän vaikeilta, mutta juuri siksi niin siisteiltä.”

– Rehellisesti sanoen suorastaan janoan itseni rääkkäämistä ja piippuun vetämistä treeneissä. Oon kuullut, että Ansku on aikamoinen piiskuri. Hyvä niin! Kasmir kiittelee.

Musta Barbaari ja Katri Mäkinen

Musta Barbaari nousi supersuosioon vuonna 2013 hitillään Salil eka salil vika ja samaa treenimentaliteettia on havaittavissa myös tanssikisaa silmällä pitäen.

– Mä tuplaan… ei vaan triplaan sen treenimäärän, jonka muut kilpailijat tanssisalilla viettää, mies uhoaa.

Tähtiopettaja Katri Mäkinen on astelee Tanssii Tähtien Kanssa -parketille hallitsevana voittajana. Viimeisin voitto irtosi ilmiömäisen Pete Parkkosen kanssa. 

– Pariltani odotan taistelutahtoa, hyvää tiimityötä, heittäytymistä ja tasaista kehitystä tanssista toiseen, Katri tuumii.

Pepe Willberg ja Jutta Helenius

Vuonna 1962 uransa startannut Pepe Willberg on tanssittanut suomalaisia lukuisilla hiteillään yli 50 vuoden ajan. 

– Eihän sitä tiedä, millainen lattarilattioiden partaveitsi musta vielä kuoriutuu, Pepe tuumii.

Tähtiopettaja Jutta Helenius odottaa innolla uutta Tanssii Tähtien Kanssa -kautta tähtioppilaansa Pepe Willbergin kanssa. Jutta on varma, että Pepen herkän pinnan alla sykkii tulinen lattarisydän. Opettaja nimittäin haaveilee, että pääsisi tanssimaan kiihkeän paso doblen parinsa kanssa.

Kirsi Alm-Siira ja Marko Keränen

Maikkarin uutisankkuri Kirsi Alm-Siiralle ohjelmaan osallistuminen on todellinen uusi haaste – tanssihommia ei nimittäin ole juuri tullut aikuisiällä harrastettua. Nuorena harrastuksiin kuului jazz-tanssi, mutta Kirsi on ymmärtänyt, ettei siitä taustasta ole tässä pelissä juuri hyötyä.

– En osaa mitään perustanssien askelia. Kilpatanssissa etenkin kaikki koreografiahommat ovat aika lailla tuntematonta aluetta, Kirsi summaa.

Tähtiopettaja Marko Keränen oli mukana opettajana jo ensimmäisellä kaudella vuonna 2006, eikä mies ole katunut mukaan lähtöään kertaakaan. 

– Kirsi vaikuttaa huumorintajuiselle taistelijalle, jolla on intoa sekä kunnianhimoa, Marko summaa oppilastaan.

Anna-Maija Tuokko ja Matti Puro

Näyttelijätär Anna-Maija Tuokolle musiikin ja tanssin maailma ei ole täysin uutta. Meriittilistaan kuuluu useita musikaalien päärooleja, joista viimeisimpänä Anna-Maija hurmasi Helsingin Kaupunginteatterin Shrek-musiikaalin prinsessa Fionana. Lisäksi urheilullinen nainen on nuorempana harrastanut yksilötansseja baletista show-tanssiin.

– Musikaaliroolit tai yksilötanssit eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että tietäisin yhtään sen enempää paritansseista, Anna-Maija tarkentaa.

Tähtiopettaja Matti Puro on liidättänyt tähtioppilaansa kerta toisensa jälkeen kisan kärkisijoille. Sama suunnitelma siintää mielessä tälläkin kertaa. Tähtiopettaja ei malttaisikaan odottaa treenien alkamista. Harjoittelumetoditkin ovat jo selvillä.

– Piiskaa ja porkkanaa sopivassa määrin, mutta ennen kaikkea luovaa ja hullua treenaamista, Matti summaa metodejaan.

Laura Malmivaara ja Mikko Ahti

Laura Malmivaaraa jännittää, miten fysiikka ja mieli pystyvät ottamaan haltuun kokonaan uuden tavan ilmaista itseään. Toisaalta vahvuutenaan Laura pitää sisukkuutta ja nopeaa oppimis- ja paineensietokykyä. 

– En oo koskaan ollut missään, missä joutuisi pisteytettäväksi. Ei parane vastustella tuomareita, se on arvokasta tietoa, Laura pohtii.

Hurmaava Mikko Ahti tekee paluun tanssiopettajien joukkoon Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan. Kokemusta parketeilta on kertynyt jo vuodesta 1981, jolloin mies aloitti kilpatanssin. Tanssii tähtien kanssa -finaalipaikka on irronnut kaksi kertaa, joista voitto tuli Maria Lundin kanssa vuonna 2008. 

– Odotan innolla alkavaa harjoituskautta. Piiskaa en omista ja porkkanatkin ovat vähissä, joten käytän hyväkseni ammattivalmentajakoulutuksen oppeja, Mikko tuumii diplomaattisesti strategiaansa.

Ali Jahangiri ja Saana Akiola

Koomikko Ali Jahangiri on tanssinut nuorempana breikkiä ja hiphoppia, mutta paritansseista kokemusta ei juurikaan ole. Mies luottaa kuitenkin heittäytymistaitoonsa, jota riittää vaikka muille jakaa.

– Mikä tahansa tanssi, jonka keskellä voi pysähtyä ja huutaa ”Arriivaaa!” ovat hyviä. Valssissa jos tekee niin, jengi heittää sut pihalle, Ali toteaa.

Saana Aikiola tekee paluun tähtiopettajien joukkoon muutaman vuoden tauon jälkeen. Aiemmilla kausilla Saana on johdatellut tanssin pauloihin näyttelijä Jukka Rasilan ja maalivahti Jukka Tammen.

– Haluan olla esitysten show-elementeissä ehdottomasti paras. Niin että jengi ei usko silmiään, kun minun ja Saanan tanssi on ohi, Ali julistaa.

Hanna Sumari ja Sami Helenius

Toimittaja-juontaja Hanna Sumari on tuttu muun muassa Suomen kaunein koti -ohjelmasta ja suosituista blogeistaan. Nyt mediakonkari on kuitenkin kirjaimellisesti kauhun lamauttama.

– Olen ehkä vähiten tanssinut ihminen koko maailmassa, Hanna ilmoittaa ykskantaan.

Tähtiopettaja Sami Helenius liidättää uutta tähtioppilasta Tanssii Tähtien Kanssa -parketilla jo viidettä kertaa. 

Jarkko Tamminen ja Susa Matson

Koomikko ja näyttelijä Jarkko Tamminen laittaa kykynsä aivan uudenlaiseen testiin ohjelman myötä. Jarkko paljastaakin, että tanssitaustaa ei juuri ole.

– Tai olin mä 10-vuotiaana Aira Samulinin tanssikoulussa! Seisoin siellä nurkassa kahdeksan peräkkäistä sunnuntaipäivää, Jarkko muistelee naureskellen.

Seuraavan kerran Jarkko heittäytyi tanssin maailmaan Teatterikorkeakoulun opintojen myötä. Sekään homma ei mennyt ihan putkeen.

– Kun tanssiessa pyörittiin, mulle tuli niin huono olo, että oli pakko lopettaa se tunti kesken, Jarkko kertoo.

Tähtiopettaja Susa Matson kuuluu tähtiopettajien konkariosastoon, sillä nainen pyörähtelee kisassa jo kahdeksatta kertaa.  Vaikka Jarkon lähtötaso on opettajalle vielä suuri mysteeri, ennusmerkit ovat erittäin hyvät.

– Jarkolla on pakko olla jonkinlaista rytmitajua, koska imitaatio pohjautuu omalla tavallaan rytmitajuun. Lisäksi tiedän, että Jarkolla on myös musikaalista osaamista, Susa kertoo.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman juontavat Tuija Pehkonen, Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi. Tuomairena toimivat Kiira Korpi, Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen sekä Jorma Uotinen.

Lue myös: Roope Salmista pyydettiin mukaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan - kieltäytyi!

Kilpailut

Uusimmat