Kuva: YouTube

Ulostaminen Etelämantereella ei ole yksinkertaista hommaa - katso opettava video

22.12.2016 22:45 - Mika Parikka

Ulostaminen voi olla tekniikkalaji, kun olosuhteet ovat hieman haastavammat. Mielenkiintoinen video näyttää, kuinka hommat hoidetaan Etelämantereella.

Etelämanner on maapallon eteläosassa sijaitseva manner, jolla ei ole yhtään vakituista asukasta saatika valtiota. Olosuhteet ovat haastavat, sillä 98% koko mantereesta on mannerjäätikön peitossa. 

Etelämantereella sijaitsee muutama kymmen tutkimuslaitosta, joissa asuu muutamat tuhat asukasta ympäri vuoden. Tarpeet ovat samat joka puolella maapalloa. Esimerkiksi ulostaminen ei Etelämantereella ole aivan niin yksinkertaista kuin kotona.

National Geographic on ladannut YouTubeen videon, jossa näytetään miten liikkuva vessa rakentuu Etelämantereella. Se on nimittäin täysin oma hommansa. Retkikunta ei jätä jälkeensä mitään jälkiä, joten ulostaminen on tarkkaa hommaa.

Sitä varten rakennettaan erillinen teltta, jonka pystyttämisessä tulee olla erityisen tarkka:

- Teltan tulee olla todella jämerä, koska jos istut siellä ja tulee myrsky, et halua, että teltta lentää pois, Wolfgang Rack selittää.

Jos wc-pöntön istuin tuntuu joskus ikävän kylmältä istua, niin muista, että Etelämantereella kaikki on aina piirun verran ikävämpää.

Katso video alta:

Lue myös: Kannattaa katsoa pönttöön - ulosteesi kertoo terveydestäsi

Lue myös: Yllättävä suositus leviää: Korjaa asento, jossa olet tottunut ulostamaan

Lue myös: Ähkiminen ei helpota ulostamista - tekee siitä vain vaikeampaa

Kilpailut

Uusimmat