Upea Helen Mirren täytti 70 vuotta - näistä roolisuorituksista hänet parhaiten muistetaan

27.07.2015 21:45 - Reetta Haverinen

Yksi Iso-Britannian upeimmista näyttelijälahjakkuuksista on taatusti Helen Mirren, joka on ehtinyt kahmia uransa aikana palkintokaappiinsa merkittäviä pystejä aina Emmyistä Oscareihin.

Elegantti brittileidi Helen Mirren täytti eilen pyöreät 70 vuotta, vaikka sitä on varsin vaikeaa uskoa. Näyttelijälahjakkuudella on takanaan mittava elokuvaura, eikä tähden valovoimaisuus oli himmentynyt pätkääkään vuosien saatossa.

Mirren on näytellyt useissa klassikkoleffoissa, kuten Hamletissa (1976) ja Shakesparen näytelmään perustuvassa Kesäyön unelmassa (1968). Nainen on myös tähdittänyt useita komedioita, esimerkiksi elokuvia Kalenteritytöt (2003) ja Kasvukipuja (2004). Toiminta-, rikos- ja trillerielokuvista tähdellä on myös kokemusta. Mirren on tähdittänyt muun muassa leffoja Kunniasanalla (2001), Gosford Park (2001) ja The Contract (2001).

Yksi tähden ikimuistoisimmista roolisuorituksista on kuitenkin ollut elokuvassa The Queen (2006), jossa Mirren näytteli Kuningatar Elisabetia. Mirren nappasi elokuvasta itselleen parhaimman naispääosan Osacarin. Mirren on saanut aiemminkin Oscar-ehdokkuuksia, muun muassa elokuvista The Last Station (2009) ja Gostford Park (2001). Naisen palkintokaapissa komeilee myös useita Golden Golbe -palkintoja sekä Emmy - ja BAFTA-pystejä.

Mirren on naimisissa ohjaaja-tuottaja Taylor Hackfordin kanssa, joka on myös voittanut itselleen Oscar-patsaan vuonna 1979. Elokuvateollisuuden parissa työskentelevällä pariskunnalla ei ole lapsia.


Lue myös: Vau, tällä liki 70-vuotiaalla kaunottarella on vuoden paras kroppa

Kilpailut

Uusimmat