Voicen asiantuntijat valitsivat UMK-finaalin parhaimmiston

08.02.2013 08:15 -

Suomen euroviisuedustaja valitaan huomenna lauantaina. Voicen toimitus arvioi finaalikappaleita ja -esityksiä kolmesta näkökulmasta.

Lauantaina järjestettävän Uuden Musiikin Kilpailun finaalin voittaja edustaa Suomea toukokuussa Eurovision laulukilpailussa. Finaalissa kilpailevat:

1. Arion: Lost
2. Elina Orkoneva: He's not my man
3. Lucy Was Driving: Dancing all the around the universe
4. Krista Siegfrids: Marry me
5. Last Panda: Saturday night forever
6. Mikael Saari: We should be through
7. Great Wide North: Flags
8. Diandra: Colliding into you


Parhaat biisit: Great Wide North ja Diandra

"Great Wide Northilla on finaalin paras biisi. Se on kuin AOR-vaikutteinen Fall Out Boy. Vilpitön positiivinen kappale, joka antaa nostattavia fiiliksiä.

Myös Diandran kappale on hyvä, mutta vähän liian varman päälle tehty. Diandra on parempi laulaja kuin hänen sävellyksensä."

Jussi Mäntysaari
The Voicen musiikkipäällikkö


Tyylikkäimmät esiintyjät: Elina Orkoneva ja Great Wide North

"Elina Orkoneva erottuu joukosta aikuisella ja naisellisella tyylillä, joka näyttää häneltä itseltään. Hän ei ole stailatun näköinen. Elina ja kitaristi muodostavan kiinnostavan parin.

Great Wide Northin solistin tyyli persoonallinen. Hauska kampaus ja housut kertovat huumorintajusta. Rusetti miehellä on aina hyvä valinta."

Karoliina Kotala
The Voicen muotitoimittaja

Sopivimmat Euroviisuihin: Krista Siegfrids ja Great Wide North

"Krista Siegfridsin biisi on hauska ja mukaansatempaava, ja sen ympärille on rakennettu tosi hieno show. Krista on nätti ja sanavalmis esiintyjä. Lähettäisin mieluusti hänet osoittamaan, että meillä Suomessa osataan olla myös pirteitä ja positiivisia.

Great Wide North koostuu sympaattisen näköisistä (ja komeista) veljeksistä, mikä on kiinnostava fakta Euroviisu-toimittajille ja yleisölle. Laulajan ääni on mahtava! Yhtye olisi edustava valinta Euroviisuihin."

Marianne Tuominiemi

The Voicen juontaja, euroviisufani

Kilpailut

Uusimmat