Wikipedia antoi porttikiellon uskonlahkolle

26.09.2011 17:30 - Mikko Räsänen

Skientologit ovat saaneet porttikiellon Wikipediaan. Jatkossa lahkon edustajat eivät enää pääse editoimaan Wikipedian artikkeleita.

Wikipedia on asettanut skientologeille eston, jonka takia he eivät voi enää editoida Wikipedian artikkeleita. Skientologit ovat toistuvasti syyllistyneet siihen, että he ovat käyneet editoimassa lahkoaan koskevia Wikipedia-artikkeleita valheellisiksi. Wikipedia on antanut lahkolle useita varoituksia aiheesta, mutta kun niillä ei ollut vaikutusta, asetettiin uskonlahkolle pysyvä porttikielto.

Päätöksen myötä Wikipedia estää kaikkien skientologikirkon tai sitä lähellä olevien tahojen IP-osoitteiden pääsyn sivustolle. Myös joukko muita skientologi-propagandaa levittäneitä kirjoittajia koki saman kohtalon.

Skientologit ovat ennenkin olleet barrikadeilla heitä kohtaan esitetyn kritiikin takia. Kriitikot nimittäin kutsuvat organisaatiota kultiksi, joka aivopesee jäseniään ja imee heidät taloudellisesti kuiville. Lahko taas opettaa, että ihmiskunta on tullut tänne miljoonia vuosia sitten, kun galaktinen hallitsija Xenu toi heidät maahan.  Lahko myös kutsuu itseään uskonnoksi ja on taistellut sen puolesta, että organisaatiolle myönnettäisiin kirkon status.

Suomessa skientologit ovat hakeneet rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan asemaa, mutta hakemukset on hylätty. Suomen skientologia-yhdistyksellä on jäseniä noin 120.

Lähteet: Wired, Wikipedia, Uskonnot.fi

Kilpailut

Uusimmat