Kuva: Fotolia

Koiranomistajat huomio! Lemmikkisi tunnistaa ilkeän ihmisen

11.04.2017 17:45 - Emma Ylistalo

Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että koira osaa kertoa, jos ihminen on paha.

Jos omistat lemmikin, olet luultavasti huomannut sen olevan yllättävän tarkkanäköinen. Nyt myös tutkimus todistaa tämän olevan totta.

Tuore tutkimus nimittäin osoittaa, että koirat pystyvät tunnistamaan, onko ihminen mukava vai ei. Tarkemmin sanottuna ne pystyvät kertomaan, onko ihminen ilkeä toiselle ihmiselle. Tämän lisäksi se vaikuttaa tietenkin myös koirien käytökseen.

Tämän selvittääkseen tutkijat pyysivät koiranomistajia näyttelemään erilaisia tilanteita. Vapaaehtoiset esittivät, että heillä oli ongelmia saada astia auki samalla, kun heidän lemmikinsä katselivat tilannetta. Tämän jälkeen he pyysivät kahta tutkijaa auttamaan heitä. Ensimmäisessä tilanteessa toinen tutkijoista seisoi passiivisena, kun taas hänen kollegansa tarjoutui auttamaan astian avaamisessa. Toisessa kokeessa toinen tutkijoista pysyi passiivisena, kun taas toinen kieltäytyi kokonaan auttamasta.

Kummankin testin jälkeen molemmat tutkijoista tarjosivat koiralle herkkua. Ensimmäisen testin jälkeen koira otti mielellään herkun kummaltakin tutkijalta. Sen sijaan toisessa testissä, jossa toinen tutkijoista ei suostunut auttamaan koiran omistajaa, koirat todennäköisemmin jättivät huomioimatta ilkeän ihmisen ja jopa välttelivät tämän tarjoamaa herkkua.

Joten seuraavan kerran kun vaikuttaa, että koirasi ei pidä jostakusta, asiassa saattaa olla perää.

Lue myös: Puhutko lemmikillesi? Se on merkki älykkyydestä

Lähde: Cosmopolitan.com

Kilpailut

Uusimmat