Kuva: Fotolia

Kihlat suunnitteilla? 4 tärkeää kysymystä, joista tulisi keskustella ennen sormusten vaihtamista

03.07.2017 18:15 - Emmi Moilanen

Ennen avioliittoa parisuhteen osapuolten on tärkeää olla yhtä mieltä esimerkiksi siitä, missä ja millaisessa asunnossa he haluavat vanheta yhdessä.

Kihlautuminen ja lupaus avioliitosta ovat monille yksi elämän merkittävimmistä käännekohdista. Pure Wow -sivusto listasi tärkeimmät kysymykset, joista parisuhteen osapuolten tulisi keskustella vakavasti ennen avioliittoon astelemista.

Missä haluatte vanheta yhdessä?

Nykyinen asuntonne voi tuntua täydelliseltä ratkaisulta tämän hetkiseen elämäntilanteeseenne. Ennen lupausta avioliitosta on kuitenkin hyvä olla samalla sivulla siitä, missä näette itsenne esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden kuluttua? Asuinpaikkakunnan lisäksi tulisi muistaa keskustella myös siitä, mikä asumismuoto on juuri teille käytännöllisin. Oletteko kenties rauhaa rakastavia omakotitaloasujia vai haluatteko esimerkiksi pysyä mahdollisimman pitkään vuokralla kaupungin keskustassa?

Milloin perheenlisäys on ajankohtaista?

Kun parisuhde on edennyt sille tasolle, että naimisiin menemisestä puhutaan vakavasti, suhteen osapuolet ovat usein tietoisia myös toistensa lapsihaaveista. Ei kuitenkaan riitä, että tiedätte haluavanne lapsia, vaan ennen kihlautumista on hyvä puhua myös siitä, milloin perheenlisäys on mielestänne ajankohtaista. Vaikka molemmat haluaisivat lapsia jossain vaiheessa elämäänsä, voi liiton kynnyskysymykseksi muodostua se, jos toinen haluaa odottaa vielä useita vuosia, kun taas toinen teistä olisi valmis perhe-elämään heti.

Kumman sukunimen valitsette?

On yleistä, että tuleva aviopari päätyy valitsemaan yhteisen sukunimen naimisiin mennessään. Tämä keskustelu on kuitenkin hyvä käydä hyvissä ajoin ennen papin aamenta, sillä on mahdollista, että toinen teistä on suunnitellut pitävänsä oman sukunimensä. Jos päädytte siihen, että omien sukunimien säilyttäminen on teidän juttunne, on hyvä varmistaa, että olette yhtä mieltä myös siitä, kumman sukunimen mahdollinen jälkikasvunne saa.

Ovatko raha-asianne yhteisiä?

Naimisiin menoa suunnitellessa keskustelu rahasta voi tuntua vaikealta etenkin silloin, jos olette suhteessanne tottuneet pitämään raha-asianne erillään. Avioliiton ei välttämättä tarvitse muuttaa toimintatapojanne merkittävästi, mutta viimeistään kihlautuessa olisi hyvä keskustella siitä, mitä tavoitteita teillä on esimerkiksi säästämisen suhteen. Keskustelkaa lyhyen- ja pitkän aikavälin tavoitteistanne ja siitä, säästättekö esimerkiksi vuosittain yhteisiin lomamatkoihin vai keskityttekö kerryttämään varoja vain omistusasuntoa varten.

Lue myös: Miehet paljastavat: Asiat, jotka muuttuivat kun menin kihloihin

Lue myös: "Hellyyttä tarvitaan" - 75 vuotta naimisissa ollut pari antaa vinkkinsä onnistuneeseen avioliittoon

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat