Kuva: Fotolia

Sosiaalisesta mediasta uusi hoitokeino pitkäaikaissairauksille? - "Auttaa ymmärtämään potilaita"

06.06.2016 20:15 - Senja Rapila

Uuden tutkimuksen mukaan sosiaalinen media voi tulevaisuudessa olla ratkaiseva väline erilaisten pitkäaikaissairauksien hoidossa.

Uuden tutkimuksen mukaan muun muassa diabeteksesta ja mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä voidaan lähitulevaisuudessa auttaa sosiaalisen median avulla, sillä se avaa tutkijoiden mukaan uusia tapoja hoitaa potilaita.

Metro-lehden mukaan pitkäaikaissairaiden tilaa voitaisiin seurata tulevaisuudessa terveydenhoitosivustoilla, jotka ovat näköiskopioita esimerkiksi suositun yhteisöpalvelu Facebookin kanssa.

Koska potilaan terveydentila vaihtelee jatkuvasti, kliinikot voisivat käyttää kerättyä dataa hoitaakseen potilasta tehokkaammin. Sivustot pystyisivät myös auttamaan hoitohenkilökuntaa ymmärtämään potilaan oireita pidemmällä ajanjaksolla.

Antaa mahdollisuuden tutkia selviytymiskeinoja

Verkkosivustot pystyisivät myös seuraamaan potilaiden kommunikointia muiden kanssa; kuinka he jakavat kokemuksiaan, tukevat toisiaan ja käsittelevät asioita. Myös potilaiden mahdolliset selviytymiskeinot elämässä kiinnostavat.

- Tutkimuksen avulla saimme selville, että potilaat voivat oppia huolehtimaan itsestään ja toisistaan uusilla ja paremmilla tavoilla näiden verkkoyhteisöjen avulla, professori Eivor Oborn totesi.

- Sosiaalinen tuki ja potilaan kokemus ja tieto voivat olla kriittisiä pitkäaikaisten kroonisten sairauden hoidossa.

Verkkosivustojen avulla sairaita voitaisiin myös jouduttaa kliinisiin tutkimuksiin, sillä ihmisten profilointi vie verkossa vain muutamia minuutteja. Oborn kertoi, että terveysjärjestöillä kesti melkein kuusi kuukautta ottaa vastaan 250 potilasta perinteisellä tavalla, kun taas verkkoyhteisön avustuksella aikaa meni vain 48 tuntia.

Lähde: Metro

Lue myös: Suomalaismiehen kirjoitus leviää Facebookissa - miksi kaikki ajoivat hätääntyneen papan ohi?

Kilpailut

Uusimmat