Kuva: Fotolia

Mikä sinulle on tärkeintä elämässä? Selvitä helpolla tavalla

12.08.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Kun selvität, mitä arvostat eniten elämässä, vähennät myös helposti kateutta muita kohtaan.

Jokaiselle ihmiselle menestys tarkoittaa eri asiaa. Yhdelle se on hieno auto, toiselle ura ja kolmannelle perhe. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se mikä on toiselle tärkeää, ei välttämättä ole sitä itselle, vaan jokainen määrittää oman menestyksensä.

Yksi kysymys auttaa selvittämään, mikä juuri sinulle on elämässä tärkeää ja mihin sinun kannattaa panostaa. Saadaksesi selville, mikä sinulle on merkityksellistä, kysy itseltäsi tämä kysymys: "Kun olen 100-vuotias ja katson elämääni taaksepäin, mikä saa minut ajattelemaan, että käytin aikani hyvin?"

Ajatteletko, että olet elänyt viisaasti, jos olet tienannut paljon rahaa? Vai tekeekö sinut iloisemmaksi se, että olet käyttänyt aikaasi auttaen muita ihmisiä? Ehkä sinulle tärkeintä onkin ulkomailla kerätyt kokemukset?

Vastaus kysymykseen antaa sinulle määritelmän menestyksestä. Kirjoita se ylös ja pidä se itselläsi muistuttamassa elämäsi oikeasta suunnasta. Kun tiedät, mikä merkitsee sinulle eniten, pystyt myös välttämään paremmin kateutta. Muistuta itseäsi siitä, että jokaisella on oma matkansa, eikä niitä tulisi vertailla. Pidä silmäsi niissä asioissa, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja täytät elämäsi juuri niillä asioilla, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Lähde: Psychology Today

Lue myös: 5 tapaa tehdä maanantaista mukavampi

Kilpailut

Uusimmat