Kuva: Fotolia

Haluatko välttää ihon ennenaikaisen ryppyyntymisen? Nukkumisasennolla suuri vaikutus

21.03.2017 11:15 - Senja Rapila

Kyljellään nukkuminen ei ole asiantuntijan mukaan aina se paras vaihtoehto.

Oletko niitä ihmisiä, jotka eivät saa unen päästä millään kiinni, ellet käännä mukavasti kylkeä ja asetu esimerkiksi kevyeen sikiöasentoon? Jos vastasit kyllä, voi olla aika totuttautua uudenlaiseen nukkumisasentoon, ainakin mikäli haluat välttää ihon ennenaikaisen ryppyyntymisen.

Elite Daily on kysynyt asiantuntijalta, kuinka nukkumisasento voi vaikuttaa ihon ryppyyntymiseen. Iho-asiantuntija Lorena Öberg on kertonut sivustolle, että kyljellään nukkuminen tai sikiöasennossa nukkuminen voi aiheuttaa jatkuvan rasituksen vuoksi ihoon pieniä taitoksia, jotka puolestaan voivat jäädä pysyviksi ja näin aiheuttaa ihon ennenaikaista ryppyyntymistä.

Myös jotkut ruoka-aineet voivat aiheuttaa ihon ryppyyntymistä. Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen kehottaa kaikkia kauniista ihosta haaveilevia pysymään erossa sokerista.

- Runsaasti sokeria sisältävä ruokavalio voi johtaa glykaatioon, mikä lisää tulehdusta kehossa. Tulehdus rikkoo kollageenia ja johtaa elastisuuden menetykseen. Tämä johtaa taas ryppyihin, ihon veltostumiseen ja ihon sävyn epätasaisuuteen, Heikkinen listaa.

Voit lukea lisää sokerin vaikutuksesta ihoon täältä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Voiko kasvojen rypyistä päästä eroon? Asiantuntija vastaa

Lue myös: Haluatko kauniin ja rypyttömän ihon? Yhdestä ruoka-aineesta kannattaa luopua välittömästi

Lue myös: Meikkirutiinisi voivat aiheuttaa sinulle ryppyjä - varo kolmea tapaa

Lue myös: Nuorekkaan sileä iho pitkään - arjen täsmäkeinot, jotka takaavat asian 

Kilpailut

Uusimmat