Kuva: Fotolia

"Olen näissä molemmissa kuvissa itsetuhoinen" - naisen paljon puhuva kuvapari leviää netissä

06.09.2017 22:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Nainen haluaa Instagram-päivityksellään kiinnittää ihmisten huomiota siihen, että itsetuhoinen ihminen voi näyttää näennäisesti hyvinvoivalta.

Milly Smith on bloggaaja, joka pitää Instagram-tiliä nimellä Self Love Club. Tilillä nainen haluaa levittää tietoisuutta mielenterveysongelmien kanssa elämisestä. Naisella on Instagramissa yli 160 000 seuraajaa, joille nainen on nyt kirjoittanut siitä, miltä itsetuhoinen ihminen näyttää.

Kirjoituksensa yhteydessä Smith on jakanut puhuttelevan kuvaparin itsestään. Toisessa kuvassa nainen katsoo vakava ilme naamallaan kameraan hiukset sekaisin, kun taas toisessa kuvassa nainen nähdään hymyilevänä, meikattuna ja huolitellusti pukeutuneena. Molempien kuvien yhteydessä lukee ”itsetuhoinen”. Nainen haluaa levittää tietoisuutta siitä, että ihmisen ulkonäöstä tai ulospäin näkyvästä käytöksestä ei pysty päättelemään tämän mielenterveyden tilaa. Voit katsoa naisen päivityksen alta tai tästä linkistä. 

Smith kirjoittaa, että kun hän oli 14-vuotias, hänen lääkärinsä oli sanonut hänelle, että ”et näytä itsetuhoiselta”. Nämä sanat saivat apua hakeneen Smithin tuntemaan olonsa typeräksi ja nolostuneeksi.

”Olin hämmentynyt. Miltä minun olisi pitänyt näyttää? Pilleripurkki yhdessä kädessä ja itsemurhakirje toisessa kädessä? Nuo sanat melkein veivät minulta hengen. Se tuomitsevuus ja ne typerät, typerät sanat”, nainen kirjoittaa.

Viime vuonna nainen yritti itsemurhaa ja mietti tuolloinkin, että hän ei varmaan näytä tarpeeksi itsetuhoiselta, jotta hänen ongelmansa otettaisiin vakavasti. Nainen heräsi sairaalasta ja sai tietää kumppaninsa pelastaneen hänen henkensä.

Smith painottaa, että on vaarallista ajatella mielenterveysongelmaisten näyttävän tietynlaiselta. Kaikkien tuntemukset pitää ottaa vakavissaan, ulkonäöstä riippumatta.

”Olen näissä molemmissa kuvissa itsetuhoinen. En ehkä samalla tavalla, mutta molempina päivinä minulla oli itsetuhoisia ajatuksia mielessäni”, nainen kirjoittaa viitaten jakamaansa kuvapariin.

Naisen puhutteleva päivitys on saanut Instagramissa paljon huomiota. Siitä on tykätty yli 22 000 kertaa, ja päivitys on lisäksi kerännyt satoja kommentteja.

Lue myös: Nainen otti töistä vapaapäiviä hoitaakseen mielenterveyttään - pomon vastaus liikuttaa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat