Kuva: Fotolia

Nainen otti töistä vapaapäiviä hoitaakseen mielenterveyttään - pomon vastaus liikuttaa

11.07.2017 18:00 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Naisen esimies kutsui naisen rehellisyyttä esimerkilliseksi.

Monet kokevat edelleen, että fyysisen terveyden kuntoon hoitaminen on oikeutetumpi syy olla poissa töistä verrattuna mielenterveyden hoitamiseen. Tosiasia on, että sekä fyysinen sairastuminen että mielenterveydelliset ongelmat aiheuttavat yhtä lailla haittaa työkykyyn ja meistä jokaisen tulee vaalia sekä fyysistä että psyykkistä terveyttämme.

Netissä on lähtenyt leviämään Madalyn Parkerin tarina, joka on saanut monet miettimään mielenterveysongelmiin suhtautumista työpaikoilla. Nettisivukehittäjänä ja insinöörinä työskentelevä Parker lähetti työtiimilleen sähköpostin, jossa hän selitti lyhyesti poissaolonsa syyn.

”Käytän tämän ja huomisen päivän mielenterveyteeni keskittymiseen. Toivottavasti pääsen takaisin ensi viikolla virkistyneenä ja pystyn antamaan silloin itsestäni täyden panostuksen”, nainen kirjoitti.

Parkerin esimies Ben Congleton vastasi kyseiseen sähköpostiin erittäin myönteiseen sävyyn.

”Hei Madalyn. Halusin henkilökohtaisesti kiittää sinua tällaisen sähköpostin lähettämisestä. Aina kun näin käy, se toimii minulle muistutuksena siitä, miten tärkeää on ottaa sairaslomapäiviä mielenterveyden takia. En voi ymmärtää, että tämä ei ole normikäytäntö kaikissa firmoissa. Olet hyvä esimerkki meille kaikille ja autat näkemään stigman läpi, jotta voimme kaikki tuoda itsemme kokonaisina töihin”, Congleton vastasi.

Vastauksesta ilahtunut Parker jakoi kuvakaappaukset sähköpostiviesteistä Twitter-tililleen. Kyseinen päivitys on saanut hurjan suosion ja kymmeniä tuhansia tykkäyksiä. Jos Twitter-päivitys ei näy alla, voit katsoa sen tästä linkistä.

Pomo kirjoitti asiasta blogiinsa

Firman pomo Ben Congleton on kirjoittanut asiasta blogikirjoituksen sen jälkeen, kun Parkerin twiitti alkoi kerätä huomiota. Mies kirjoittaa, että Parkerin twiittiin tulleista reaktioista päätellen hänen myönteinen suhtautumisensa mielenterveyden hoitoon käytettäviin vapaapäiviin on harvinaista työelämässä.

”Luin niin monia tarinoita ihmisistä, jotka toivoivat työskentelevänsä paikassa, jossa heidän pomonsa välittäisi heidän terveydestään. Niin monet ihmiset ylistivät minua teostani. Tämän pitäisi olla täysin normaalia. Meillä on vielä paljon työtä tehtävänä”, Congleton kirjoittaa.

Lue myös: "Pelkään lähteä kodistani" - 5 naista kertovat, miltä mielenterveyden häiriön kanssa eläminen tuntuu

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat