Kuva: Fotolia

Tutkijoiden mukaan varpaat ja miesten nännit häviävät tulevaisuudessa

04.10.2017 18:15 - Katariina Auvinen

Muutamille ruumiinosille saadaan heittää hyvästit satojen vuosien kuluessa.

Tutkijat ovat selvittäneet osia ruumiistamme, jotka ovat oikeastaan nykypäivänä hyödyttömiä. Bright Side -julkaisun mukaan satojen vuosien kuluessa nykyihminen ei esimerkiksi tarvitse enää varpaita saati kehon karvoitusta. 

1. Kehon karvoitus
Karvoitus on auttanut suojaamaan meitä kylmältä, mutta emme enää tarvitse sitä. Sen sijaan olemme jo kauan pyrkineet karvoituksesta eroon erilaisin keinoin ja lämmikkeenä toimii vaatteet. Joten tutkijoiden mukaan, on enemmän kuin todennäköistä, että kehon karvoitus tulee häviämään tulevaisuudessa. 

Tämä tarkoittaisi myös sitä, että emme tarvitsi myöskään kulmakarvoja. Kulmakarvat ovat alkujaan auttaneet meitä pitämään hien pois silmistä, mutta nyt nekin ovat menettämässä merkitystään. 

2. Nenän sivuontelot 
Sivuonteloita löytyy niin otsasta kuin nenän molemmin puolin. Ne voivat tulehtua, jolloin puhutaan poskiontelon tulehduksesta. Kukaan ei kuitenkaan varmasti tiedä, mitä hyötyä näistä onteloista on. Aihe on ollut kiistanalainen jo pitkään. Joidenkin mukaan ontelot auttaisivat muun muassa keventämään päätä sekä auttamaan äänen resonoimisessa. 

3. Korvan heilutukseen tarkoitetut lihakset
Kyllä, ihmisilläkin on jäänne esihistorialliselta ajalta, kun pystyimme heiluttamaan korvia. Jotkut voivat vielä heiluttaa korvia, mutta ne eivät ole hyödyllisiä. 

4. Viisaudenhampaat
Viisaudenhampaat ovat jäänne siltä ajalta, kun ihminen tarvitsi hampaita korvaamaan menetettyä purukalustoa. Ihmisten leuat ovat kuitenkin pienentyneet ajan saatossa, joten monille viisaudenhampaiden puhkeaminen aiheuttaa vain ongelmia. Suurimmalta osalta ne joudutaan poistamaan. 

5. Miehen nännit
Kummallekin sukupuolelle kehittyy jo sikiövaiheessa nännit, koska sukupuolesta ei ole vielä varmuutta. Miehille nännit ovat kuitenkin hyödyttömiä, koska he eivät imetä jälkikasvuaan. Näin ollen miesten nännien tulevaisuus näyttää siltä, että ne katoaisivat tulevaisuudessa. 

6. Varpaat
Varpaiden häviäminen tuntuu todella omituiselta, mutta tutkijoiden mukaan tämäkin saattaa olla edessä. Tutkijat ovat selvittäneet, että muinoin ihmiset painottivat tasapainoaan enemmän jalkojensa keskiosalla. Nyt painotuksemme on muuttunut siihen suuntaan, että emme tarvitse varpaitamme enää niin paljon. Jos tämä trendi jatkuu, varpaat voivat tulevaisuudessa olla historiaa. 

Lue myös: 6 yököttävää faktaa navasta

Lähde: Bright Side

Kilpailut

Uusimmat