10 superkeinoa maksimoida treeni ja saada rasva palamaan

25.05.2015 12:45 - Karoliina Kotala

Monen haaveissa ennen kesähelteitä on kiinteytyä hiukan. Hyvän ruokavalion lisäksi liikunta on erittäin tärkeässä asemassa, etenkin oikein tehtynä.

Cosmopolitan-sivusto kokosi liikunta-alan ammattilaisten superohjeet tärkeimpiin treenivinkkeihin. Jos siis haaveissa on tulosten saaminen, kannattaa seuraavat ohjeet laittaa korvan taakse.


1. Anna kaikkesi

Jokainen treenipäivä ei voi olla täyttä dynamiittia, mutta anna silti joka treenissä kaikkesi. Älä mene salille lukemaan lehtiä tai huonosti tankanneena, vaan tee jokainen harjoitus ja liike täysillä loppuun asti. Laita keho anna koetukselle ja kiristä ruuvia, jos treeni ei tunnu tarpeeksi tehokkaalta. Ilman rasitusta ja uupumusta ei myöskään tule tuloksia.


2. Vaihtele ja varioi

Kehosi tottuu nopeasti treeniin, joten tee säännöllisesti muutoksia harjoituksessasi. Muuta treenin tehoa, intensiteettiä, tempoa, jotta kehosi joutuu mukautumaan uuteen ja polttaa tehokkaimmin rasvaa.


3. Älä välttele painoja

Monet naiset karttavat turhaan painoilla treenaamista liian näkyvien lihasten pelossa. Lihastreeni tarjoaa kuitenkin erinomaisen jälkipolton ja pitää kehon paremmassa kunnossa.


4. Lämmittele huolella

Huolehdi kunnollisesta lämmittelystä ennen treeniä, siten vältät turhat loukkaantumiset ja kehosi on parhaimmillaan vastaanottamaan treenin. Aloita siis harjoitus aina 10 minuutin lämmittelyllä.


5. Älä liioittele

Ellet ole ammattiurheilija, älä tee yli tunnin ja 15 minuutin treeniä kerralla. Enemmän ei ole parempi ja järkevämpää onkin tehdä säännöllisesti useita tehokkaita treenejä, eikä vetää itseään piippuun yhdellä repäisyllä.


6. Tehosta treeniä kerran viikossa

Tee kerran tai kahdesti viikossa tehokkaampi HIIT-treeni eli treeni korkeammilla sykkeillä. Kyseistä treeniä ei kannata tehdä joka päivä, sillä keho ei ehdi toipua siitä. Sen sijaan aineenvaihdunta saa hyvää potkua kerran tai kahdesti viikossa tehdystä kovasyketreenistä.


7. Treenaa sisällä ja ulkona

Treenaaminen ilmastoidulla kuntosalilla ja juoksulenkki viileässä sadesäässä ovat kaksi täysin eri asiaa. Kun treeniympäristö muuttuu, myös keho reagoi eri tavalla, mikä puolestaan edesauttaa tulosten syntymistä.


8. Syö ennen treeniä

Jos treenaat tyhjällä vatsalla, et todennäköisesti saa samoja tehoja irti treenistäsi. Kuuntele siis kehoasi ja tankkaa kevyt eväs hyvissä ajoin ennen treeniä.


9. Muista vesi

Nauti säännöllisesti vettä pitkin treeniä, mutta älä ylitankkaa itseäsi täyteen. Pidä kuitenkin raikasta vettä aina lähelläsi treenin aikana.


10. Unohda vaaka

Vaikka haluaisitkin pudottaa painoasi, jätä vaa'an tuijottelu. Luota sen sijaan peiliin, mittoihin ja vaatteisiin, sillä ne kertovat enemmän kuin vaa'an lukemat.

Lue myös: Tehot irti aerobisesta treenistä - vinkit, joilla pääset näkyviin tuloksiin

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat