Uusi trendi synnytyssairaaloissa - äidit vaativat yllättävää toimenpidettä vauvalle

29.06.2015 13:45 - Senni Loikala

Sektiolla syntyvät pienokaiset eivät altistu sairauksilta suojaaville emättimen bakteereille, mutta asiaan tahdotaan muutosta maailmalla.

Synnytyksen aikana vauvat altistuvat noin 300:lle eri bakteerille. Ne parantavat pienokaisen immuunisysteemiä, jolloin uudella tulokkaalla on parempi suoja sairauksia vastaan.

Keisarileikkauksessa vauva jää vaille kyseisiä synnytyskanavan ja emättimen bakteereja. New Yorkin lääketieteellisen korkeakoulun tuoreen tutkimuksen mukaan vastasyntynyt voi hyötyä siitä, että hänen suuhunsa, kasvoihinsa ja vartaloonsa sivellään pyyhkeellä äidin emättimen kosteutta.

- Emme pysty hyötymään siitä sataprosenttisesti, mikä ei ole yllättävää kun ajatellaan, kuinka pitkään vauva altistuu vaginan mikrobeille synnytyksen aikana, mutta heti synnytyksen jälkeen saatamme pystyä auttamaan immuunisysteemin tasapainoittamisessa, lääkäri Maria Gloria Dominguez-Bello selvittää Body and Soul -sivustolle.

Vastasyntyneiden altistamisesta emättimen bakteereille oitis synnytyksen jälkeen on tullut trendi ainakin Australiassa. Siellä monet odottavat äidit ovat toivoneet saavansa toimenpiteen pienelle päivänsäteelleen. Olisitko sinä valmis kastamaan vastasyntyneen omilla bakteereillasi ihan vain varotoimena?

Lue myös: Täysin uudenlaista vaatetta myydään netissä: Synnytyshousut ovat saapuneet!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat