Voivatko sairaudet johtua tukahdetuista tunteista?

09.08.2015 16:15 -

Lapsuudesta asti kokematta jääneet tunteet voivat näkyä tänä päivänä sairasteluna.

Tunteemme ja ajatuksemme vaikuttavat syvästi fyysiseen kehoon, koska ne ovat yhteydessä immuunijärjestelmään, hermostoon ja umpieritysjärjestelmään. Tukahdutetut tunteet jäävät kehoon ja ne toimivat aikapommin tavoin. Toisten lähteiden mukaan tukahdetuista tunteista voi kehkeytyä sairauksia tulevaisuudessa.

Ihmisen tiedostamaton puoli toimii siten, että tukahduttamisen jälkeen pintaan nousseet tunteet ovat voimakkaammat ja saattavat suorastaan räjähtää esiin. Joskus keho ei pysty kannattelemaan tunnetaakkaa ja seurauksena on ihmisen pysäyttävä sairaus tai hermoromahdus. Moni kantaa mukanaan lapsuuden satuttavia kokemuksia, minkä vuoksi keho ei voi hyvin, ja mieli on kroonisesti rauhaton.

Pyri kokemaan vanhat tunteet

Ihmiset ovat pystyneet parantuneet kivuista ja säryistä joskus kokemalla sisäänsä kapseloituneet tunteet. Tunnistamalla itsellä olevat tunnetaakat ja niiden aidot syyt ihminen voi päästä vapauteen ja muuttaa pysyvästi haitallisia tottumuksiaan. Moni sairaus saa alkunsa siitä, että ihminen ei ole huomioinut omaa terveyttään esimerkiksi oikeanlaisella ruokavaliolla ja liikunnalla. Vuosien laiminlyönti saa jo aikaan tukkeutuneita tiloja kehoon, ja joskus itsensä saa käyntiin vasta, kun haitalliset tunnetaakat on purettu tieltä.

Kuuntele itseäsi

Niitäkin ihmisiä on, jotka elävät päällisin puolin täydellistä elämää ja pitävät huolta itsestään ja saavat silti kuulla sairastuneensa. Joissakin tapauksissa yhteys omiin tunteisiin on katkennut huolimatta muodikkaasta, suorittavasta elämäntyylistä. Tärkeää on opetella kuuntelemaan omaa itseämme ja pysähtymään sen viestien äärelle.

Lue myös: Tutustu itseesi paremmin. Aloita kysymällä nämä kymmenen kysymystä

Lähde: Spirit Science

Kilpailut

Uusimmat