Testaa, miten vanha sydämesi on - monilla vanhempi kuin todellinen ikä

03.09.2015 08:15 - Eeva Rajala

Joillakin meistä voi olla vuosia vanhempi sydän kuin oma ikämme.

Vaikka kuinka tuntisi olonsa hyväksi ja sydämensä terveeksi, kannattaa sydämen terveyttä vaalia päivittäin. Nopealla testillä voi selvittää, kannattaako sydämen terveyteen keskittyä hieman enemmän.

Tiedemiesten mukaan monilla meistä on vanhemmassa kunnossa oleva sydän kuin meidän oikea ikämme on. Amerikkalaistutkimuksen mukaan esimerkiksi Yhdysvalloissa lähes kolmella neljästä aikuisesta on vanhempi sydän kuin oikea ikä. Keskivertomiehen sydän on Yhdysvalloissa lähes kahdeksan vuotta vanhempi kuin miehen oikea ikä.

Testi paljastaa sydämesi iän

Helpolla testillä voi katsoa, minkä ikäiseksi oma sydän arvioidaan. Testissä kysytään sukupuolta, ikää, systolista verenpainetta, onko henkilöä hoidettu korkean verenpaineen vuoksi, tupakoiko henkilö, onko todettu diabetesta ja mikä on henkilön painoindeksi. Näiden tietojen avulla Framingham Heart Study -sivustolla osataan laskea sydämen arvioitu ikä.

Tee testi täältä! (Framingham Heart Study)

Sydämestä on helppoa pitää huolta, kun muistaa muun muassa terveellisen ruokavalion ja liikunnan. Painonhallinnassa kannattaa muista terveellinen paino. Jos henkilö ei tupakoi, ei kannata myöskään aloittaa. Jos henkilö tupakoi, kannattaa vakavasti harkita tupakoinnin lopettamista.


Lue myös: Sydänongelmat yleistyneet nuorilla naisilla - vältä kuuden helpon ohjeen avulla

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat